GuidePedia

0
Κλειστή την πόρτα της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα, βρήκαν μπροστά τους οι εκπρόσωποι των συντεχνιών και των οργανώσεων των Τ/κ, όταν επιχείρησαν να επιδώσουν επιστολή με παραλήπτη τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγιπ Ερντογάν.
Οι εκπρόσωποι της λεγόμενης πρεσβείας αρνήθηκαν να παραλάβουν την επιστολή, τονίζοντας στους Τ/κ ότι μπορούν να την στείλουν στον κ. Ερντογάν μέσω ταχυδρομείου.

Η συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας των Τ/κ, η οποία συνοδεύτηκε από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από πλευράς της ψευδοαστυνομίας, ολοκληρώθηκε μετά τις 13:00 το μεσημέρι.
Φανερά απογοητευμένοι από την απαξιωτική συμπεριφορά της Τουρκίας προς το πρόσωπο τους, οι Τ/κ έστειλαν στον Ταγίπ Ερντογάν το μήνυμα ότι αν θέλει αντιπαράθεση μαζί τους θα την έχει. Σε ότι αφορά τις απειλές για σύλληψη τους, τονίζουν στον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι αν θέλει, να το πράξει, όμως θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.
Όπως ανέφεραν, το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα δεν δίδει το δικαίωμα στην Τουρκία να τους αντιμετωπίζει ως παράσιτα και να τους έχει σε ένα «ασφυκτικό κλοιό».

Στις 4:00 το απόγευμα θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη, προκειμένου να μελετήσουν τα επόμενα βήματα τους. Πάντως δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων διαδηλώσεων κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας και του προωθούμενου πακέτου οικονομικών μέτρων, εντός των επόμενων ημερών.

Σε μια άλλη εξέλιξη τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είχε σήμερα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα. Την ίδια στιγμή, η ψευδοβουλή συνέρχεται σήμερα προκειμένου να ενημερωθεί από τον Ντερβίς Έρογλου για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.


Ερντογάν: «μηδενική ανοχή…»

«Μηδενική ανοχή στις προσβολές που έχουν ως στόχο την Τουρκία», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός στα κατεχόμενα. Η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου αποφάσισαν να λάβουν μέτρα ενάντια στους διαδηλωτές στα κατεχόμενα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό οι αναταραχές δεν αφορούν το σύνολο των Τ/κ και οργανώθηκαν από ομάδες που πρόσκεινται στους Ε/κ με στόχο να βλάψουν την ειρηνευτική διαδικασία.

Τόσο η «Μιλιέτ» όσο και η «Βατάν» υποστηρίζουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Τ/κ ηγέτη «να δείξει μηδενική ανοχή στις προσβολές που έχουν ως στόχο την Τουρκία».
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top