GuidePedia

0
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Οι προειδοποιήσεις και οι απειλές του Ερντογάν προς τους τουρκοκυπριους, φαίνεται πως έπιασαν τόπο , καθώς στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί από τα συνδικάτα για τη Δευτέρα στο «ψευδοκράτος», δεν είχαν επιτυχία. Παρά τις προσδοκίες των εκπροσώπων των συνδικάτων , περίπου χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας
στα Κατεχόμενα. Εκπρόσωποι των συνδικάτων θέλησαν να παραδώσουν στον τούρκο πρέσβη μια επιστολή διαμαρτυρίας των τουρκοκυπρίων εναντίον του Ερντογάν, αλλά ο πρέσβης αρνήθηκε να την παραλάβει.
Η Βουλή του «ψευδοκράτους», συνεδρίασε εκτάκτως στην Κατεχόμενη Λευκωσία, με τον πρόεδρο Ντερβίς Έρογλου να ανακοινώνει πως στην τρίωρη συνεδρίαση βρέθηκε η κατάλληλη «κοινωνική συναίνεση».
Ο Έρογλου που ήδη έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ερντογάν δήλωσε « βλέπετε , πως ανέβασαν την ένταση μεταξύ δυο χωρών τα συνθήματα συγκεκριμένων κύκλων και ανθρώπων».
Ο Ντερβίς ΄Ερογλου ζήτησε από τα συνδικάτα να προσέχουν ποιοι βρίσκονται ανάμεσα τους και τι συνθήματα φωνάζουν.

Στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του «ψευδοκράτους» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη συνάντηση που είχε διάρκεια περίπου 2 ωρών, οι δυο άνδρες συζήτησαν το θέμα των έντονων αντιδράσεων που υπάρχουν στα Κατεχόμενα κατά της Τουρκίας.
Πάντως και ο Ντερβίς Έρογλου, και ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσαν ότι ο Έρντογάν είχε δίκιο στην αντίδραση του. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει με αχαριστία του τουρκοκυπρίους και είχε δηλώσει « τρέφονται από εμάς και από πάνω αντιδρούν» και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα από το «ψευδοκράτος» για να μην υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα.
Στις 28 Ιανουαρίου περίπου 20.000 Τουρκοκύριοι είχαν διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής του «ψευδοκράτους», όμως είχαν ακουστεί μηνύματα κατά της Τουρκίας και πολλοί τουρκοκύπριοι είχαν ανοίξει πανό που ζητούσαν την αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top