GuidePedia

0
Δύο Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν σήμερα στην πόλη Σουέζ της Αιγύπτου, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές και από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

 
Ιατρική πηγή είπε ότι στο τοπικό νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τα πτώματα δύο ατόμων. Σύμφωνα με την πηγή αυτή τα θύματα είχαν πυροβοληθεί με πλαστικές σφαίρες, άλλες πηγές ωστόσο ανέφεραν ότι τα αίτια του θανάτου δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη.


 
Αξιωματούχος από το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για το θέμα.

   
Η διαδήλωση στο Σουέζ ήταν μία από τις πολλές που οργανώθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ.
Η Αιγυπτιακή αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών, που είχαν στρατοπεδεύσει στο ύπαιθρο στο κέντρο του Καίρου, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από μια μέρα έντονων διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με αίτημα τον τερματισμό τής τριαντάχρονης διακυβέρνησης από τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

   

Οι χιλιάδες των διαμαρτυρομένων είχαν δηλώσει πως σκόπευαν να παραμείνουν στην πλατεία Ταχίρ, στο κεντρικό Κάϊρο, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν, τις αρχές της Αιγύπτου να χειριστούν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με ειρηνικό τρόπο, και είπαν πως η Ουάσινγκτον περιμένει να διαπιστώσει μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο και αλλού, που θα δημιουργούν περισσότερες πολιτικές και οικονομικές δυνατότητες.

   

" Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων, όλων των πολιτών. Όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν νηφαλιότητα και καλούμε τις αρχές της Αιγύπτου να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές ειρηνικά." , δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Ουάσινγκτον.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top