GuidePedia

0
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο όρος Κάρμελ, στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της χώρας να ζητήσει κατεπείγουσα βοήθεια από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία, όχι από την Τουρκία.
Πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα, την οποία και δεν έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει αν και κινητοποίησε όλο το κρατικό δυναμικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 40 Ισραηλινοί πολίτες, όταν λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό ασφαλείας στη φυλακή «Νταμούν» για να επιβλέψουν την μεταφορά των κρατουμένων σε ασφαλή τοποθεσία, παγιδεύτηκε στις φλόγες. Επίσης, αγνοείται η τύχη τριών πυροσβεστών και έχει τραυματιστεί αδιευκρίνιστος αριθμός πολιτών. Την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εν μέσω πρωτοφανούς ξηρασίας για τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους.

Δόθηκε ήδη εντολή εκκένωσης μέχρι και εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου της Χάιφα, πέραν από κιμπούτς και χωριά στον πάλαι ποτέ ειδυλλιακό ορεινό προορισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αίτημα συνδρομής έχει γίνει δεκτό από ελληνικής πλευράς. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιες δυνάμεις θα στείλει η Ελλάδα (πυροσβεστικά αεροσκάφη, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κ.λπ.).
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top