GuidePedia

0
Οι δηλώσεις του νέου υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, στο Κοινοβούλιο προκαλούν αίσθηση και αν μη τι άλλο καταδεικνύουν τη βαθύτατη ελληνική ενόχληση με την εν γένει γερμανική στάση.
Ο υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή, αρνήθηκε κατηγορηματικά – εκ μέρους της κυβέρνησης – ότι το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 162 δισεκατομμυρίων,
χωρίς τους τόκους, έχει κλείσει. Με τα λόγια αυτά απάντησε στην κριτική που ασκούσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον ιστοχώρο «antinews» που επίσης δημοσίευσε τη συγκεκριμένη είδηση, τα χρέη – πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας αναλύονται ως εξής:

Συνολικά, «7,100 δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1948) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα. Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, πλέον τους τόκους. Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα και οφείλουν να μας επιστρέψουν. Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το ‘Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης’, ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους»!

Και το «antinews» συνεχίζει, «...οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλλουν την εξόφληση του χρέους τους προς την Ελλάδα. Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές είναι απαιτητές από τη χώρα μας».

Το πολιτικό ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι μεγάλο και αναμένεται να φανεί το επόμενο διάστημα εάν η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να θέσει στο τραπέζι και αυτό το ζήτημα, προς τη Γερμανία των υπέρογκων πλεονασμάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω της «συνεργασίας» με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι οποίες αποτέλεσαν περίφημες αγορές για τα εξαιρετικής ποιότητας – καμία αντίρρηση – γερμανικά προϊόντα.

Η τουλάχιστον μη φιλική στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, έναντι της Ελλάδας είναι αυτή που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα και αντί να βοηθήσει μια ευρωπαϊκή χώρα να εξέλθει της ύφεσης, κάνει τα πάντα για να τη βυθίζει όλο και βαθύτερα. Και αυτό με ύφος... αυστηρής δασκάλας προς το κακομαθημένο μαθητούδι.

Η κυρία Μέρκελ θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι η ελληνική κοινωνία έχει ήδη αφομοιώσει το μάθημα από την κρίση και θα εκπλαγεί από το βάθος της αυτοκριτικής, ατομικής και ομαδικής στο οποίο προβαίνει ο ελληνικός πληθυσμός. Ωστόσο, όπως το «defence-point.gr» κατήγγειλε τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία για τη στάση της έναντι των ελληνικών εθνικών θεμάτων, όπως αυτή προέκυψε μέσα από τα έγγραφα του WIKILEAKS, την ίδια στάση θα τηρήσει απέναντι στον οποιονδήποτε. Κατά συνέπεια, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα αποτελούσε ευχάριστη έκπληξη, εάν η σημερινή κυβέρνηση της χώρας, στην παρούσα συγκυρία, είχε το ψυχικό σθένος να θέσει το θέμα στο τραπέζι.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top