GuidePedia

0
 

Στις 18 Δεκεμβρίου 2010 διεξήχθη στην Αθήνα, το Διεθνές Συμπόσιο για την «Πολιτισμική και Τουριστική Συνεργασία Ελλάδος – Τουρκίας». Η διοργάνωση υπήρξε πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αιγαίου Πολιτεία, που μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάδειξη νέων πλαισίων πολιτισμικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Αιγαίου Πολιτεία, άλλωστε, αποτελεί μία σαφή απόδειξη για τη δυναμική
της Κοινωνίας των Πολιτών ως ενός νέου παράγοντα δράσεων και ενεργειών που προάγει τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, εκφράζοντας γνήσια τα στοιχεία μιας σύγχρονης και άμεσης Δημοκρατίας.
Σε πείσμα των καιρών και των δυσμενών οιωνών, και ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συγκυρίες της αποδόμησης πολιτικών και κοινωνικών θεσμών και της διαρθρωτικής κρίσης του οικονομικού συστήματος, η ελληνική κοινωνία των πολιτών είναι σε θέση να αναδείξει νέες δυναμικές, που θα προσπεράσουν το παρελθόν στηρίζοντας κάθε θεσμική προσπάθεια αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του οικονομικού, πολιτικού, διοικητικού και κοινωνικού μοντέλου λειτουργίας και οργάνωσης της χώρας μας.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους Συνέδρους, η πρόεδρος της ΜΚΟ Αιγαίου Πολιτεία κα Μαριάννα Ζιμπάρα τόνισε ότι  η  σύγχρονη  μορφή  διακυβέρνησης  παραπέμπει  σε νέες  μορφές  αναπτυξιακής και λειτουργικής Δημοκρατίας, και   υπογραμμίζει   μια  νέα  σχέση  που διαμορφώνεται  μεταξύ  κεντρικής  εξουσίας και  κοινωνίας, αδιανόητης  πριν από λίγα  χρόνια.
Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Συμπόσιο για την «Πολιτισμική και Τουριστική Συνεργασία Ελλάδος – Τουρκίας» αποτελεί τον προπομπό της διοργάνωσης Διεθνούς Συνεδρίου για τον Θρησκευτικό Τουρισμού, που θα διεξαχθεί στην Καππαδοκία κατά τη διάρκεια του 2011.
Στο Διεθνές Συμπόσιο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα των δύο χωρών, όπως ο κ. Ilber Ortayli, Καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Galatasaray της Κωνσταντινούπολης και Bilkent της Αγκυρας και Διευθυντής του Μουσείου Topkapi, καθώς και ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Bahçesehir κ. Hasan Koni.  Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απεύθυναν προς τους συνέδρους μεταξύ άλλων ο εξ. κ. Hasan Göğüş, Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα ο οποίος  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρέμεινε μέχρι το πέρας των εργασιών.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top