GuidePedia

0
Σκληρή κριτική στους Προεδρικούς χειρισμούς στο κυπριακό ασκεί μέσα απο την Χριστιανική Εγκύκλιο του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι ελλοχεύει κίνδυνος για την εθνική μας επιβίωση. Ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνει έκκληση στην ηγεσία του τόπου και στον κυπριακό λαο να μην χάνουν το θάρρος τους, να στραφούν προς τον Θεό και να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να κατεφέρει η Κύπρος να επανενωθεί. «Καλούμε πατρικά όλους»,
αναφέρει «από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, εν ενόματι της τρισχιλιετούς ιστορίας μας και των ένδοξων προγόνων μας αλλά και με πυξίδα το μέλλον των παιδιών μας να αντισταθούν στις πιέσεις».
Ο Μακαριότατος κάνει λόγο για συνεχείς υποχωρήσεις από την δική μας πευρά, οι οποίες δεν οδήγησαν ούτε στο ελάχιστο σε κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας. «Μπήκαμε εμείς στην διεθνή απομόνωση, συνεχίζει, και έμεινε η κατοχική δύναμη να παρουσιάζεται ότι επιζητεί διακαώς την λύση ενώ η δική μας πλευρά είναι αδιάλλακτη».

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι «αντί να καταγγείλουμε παντού την Τουρκία, την έχουμε απαλλάξει από την ενοχή της εισβολής και το έγκλημα της εθνοκάθαρσης και του εποικισμού, αποδίδοντας μάλιστα στον λαό μας ενοχές και δημιουργώντας του ενοχές για τα δεινά του».

«Και από την άλλη, εξαντλούμε τις διεκδικήσεις μας στις διευκολύνσεις της καθημερινότητας, με τα αιτήματά μας να περιορίζονται στο άνοιγμα και άλλων διόδων προς τα κατεχόμενα μέρη μας. Ξεχάσαμε σιγά-σιγά την απελευθέρωση του τόπου μας και αδιαφορούμε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Και το χειρότερο, ανεχθήκαμε να παραβιάζονται οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών από τους ιδίους τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού και κάθε παρέμβαση τους στο θέμα μας κατάντησε να συνιστά κίνδυνο για την εθνική επιβίωσή μας. «Την κορύφωση αυτού του κινδύνου βιώνουμε ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Και όλες οι πληροφορίες μιλούν για αφόρητες πιέσεις, πού θα εξασκηθούν προς τη δική μας πλευρά, από εκείνους πού τάχθηκαν να υπερασπίζονται αρχές, με εκβιαστικά διλήμματα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, για αποδοχή λύσης, πού αντιστρατεύεται κάθε έννοια δικαίου και που, εκ των πραγμάτων, θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας και στον εκπατρισμό του λαού μας.

Κυβέρνηση: «λυπούμαστε για τα διχαστικά μηνύματα την Εκκλησίας, την ημέρα της αγάπης»

Άμεση ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.«Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μέρα αγάπης. Δεν προσφέρεται ούτε για ενασχόληση με την πολιτική ούτε και για πρόταξη των διαφωνιών και αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό μέτωπο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση του ο Στέφανος Σταφάνου. «Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε», προσθέτει «ότι ορισμένοι δεν απέφυγαν τον πειρασμό και εξέπεμψαν διχαστικά μηνύματα ακόμη και μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες τους ανακοινώσεις». Ειδικά από την Εκκλησία, τονίζει «αναμέναμε ότι το μήνυμα της θα εξέπεμπε αγάπη, συμφιλίωση και καταλαγή που είναι και το μήνυμα της ημέρας των Χριστουγέννων». Δυστυχώς, σημειώνει, «η εγκύκλος του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό αλλά επεκτάθηκε και σε πολιτικές τοποθετήσεις με τρόπο και περιεχόμενο που σπέρουν την διχόνοια και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας». Εκφράζουμε την λύπη μας γι αυτό, καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
SigmaLive
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top