GuidePedia

0
«Όσο η Χαμάς συνεχίζει να διατηρεί τον έλεγχο της λωρίδας της Γάζας, άλλος ένας πόλεμος είναι θέμα χρόνου», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC ανώτερος ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο η ισλαμιστική οργάνωση έχει ανασυγκροτηθεί και έχει ενισχυθεί σημαντικά από πλευράς στρατιωτικών εξοπλισμών μετά την τελευταία ισραηλινή επίθεση 22 ημερών πριν από δύο χρόνια που κόστισε τη ζωή σε 1.300 Παλαιστινίους και 13 Ισραηλινούς.

Την τελευταία εβδομάδα, έχουν αυξηθεί οι ρίψεις ρουκετών από την Γάζα στο Ισραήλ, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου ένα ρωσικό εκρηκτικό βλήμα ΑΤ-14 Κορνέτ έπληξε ένα ισραηλινό τανκ και κατάφερε να τρυπήσει την θωράκιση του, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί. Τα συγκεκριμένα βλήματα κουβαλούν δέκα κιλά εκρηκτικής.
«Πρόκειται για βλήμα βαρέως τύπου που συγκαταλέγεται στα πλέον επικίνδυνα που έχουμε δει σε αυτό το μέτωπο και το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε καν στον πόλεμο του Λιβάνου. Η κατάσταση στον Νότο είναι πολύ εύθραυστη και εκρηκτική.», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου στρατού Γκάμπι Ασκενάζι σε κλειστή συνεδρίαση του ισραηλινού κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον τελευταίο χρόνο 62 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, την ώρα που για το ίδιο διάστημα στο Ισραήλ έχει σκοτωθεί μόνο ένα Ταϊλανδός εργάτης από παλαιστινιακές επιθέσεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top