GuidePedia

0
Ιστορική χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Vatan την πρόσκληση που πρόκειται να απευθύνει η τουρκική Αεροπορία στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) για την συμμετοχή της τελευταίας στην άσκηση Anatolian Eagle η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση του Ικονίου μεταξύ 13 και 24 Ιουνίου του 2011.Η άσκηση συμπίπτει με τα 100 χρόνια της τουρκικής Αεροπορίας και θα εορταστεί δεόντως από τους Τούρκους που τόσο ενδιαφέρον αποδίδουν στην σημειολογία καλώντας πολλές άλλες αεροπορικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην Anatolian Eagle.

Η πρόσκληση αυτή παρουσιάζεται από την τουρκική εφημερίδα ως «δείγμα καλής θέλησης» αναφέροντας όμως τη συνεχιζόμενη ένταση στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ της τουρκικής Αεροπορίας και της ΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στην άσκηση Anatolian Eagle δεν είχε συμμετάσχει η Αεροπορία του Ισραήλ, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα λόγω της συνεχόμενης παρουσίας της ισραηλινής Αεροπορίας στην εν λόγω άσκηση για πολλά χρόνια.
Αφορμή για την μη συμμετοχής της ισραηλινής Αεροπορίας, ήταν η συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ. Εκτιμάται ότι η πρόταση αυτή αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη, με στόχο στην διατήρηση του «κλίματος προσέγγισης» Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς η τελευταία να αναιρεί τις θέσεις της στο Αιγαίο (αλλά αυτό για αρκετούς δεν έχει πραγματικά σημασία).
Από την άλλη η Τουρκία προσπαθεί να εμβολίσει την ελληνοισραηλινή προσέγγιση χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει κάτι το σημαντικό στην Ελλάδα. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει θα είναι μία ευκαιρία για μερικές προπαγανδιστικού ενδιαφέροντος φωτογραφίες με τους Έλληνες Αεροπόρους, που αγωνίζονται κάθε μέρα στο Αιγαίο ενάντια σε αυτούς που τους προσκαλούν σε ένα επετειακό πανηγύρι της τουρκικής Αεροπορίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top