GuidePedia

0

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, υποστήριξε σήμερα ότι στις χώρες που περνούν βαθιά οικονομική κρίση ο “απλός άνθρωπος είναι αυτός που πληρώνει “τα λάθη που διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες” ενώ για την Ελλάδα ανέφερε πως το Μάιο, πριν το μηχανικό στήριξης βρισκόταν “λίγες ημέρες πριν από την πλήρη κατάρρευση” .
“Για τις χώρες αυτές δεν υπάρχει επιλογή. Βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουν παρά να ανατρέξουν σε κάτι που θα είναι βιώσιμο”, είπε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

Ο γενικός διευθυντής του Ταμείου πρόσθεσε ότι “είναι πολύ σκληρό για τους ανθρώπους. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ιδιαίτερα επίπονα μέτρα. Πρόκειται για τη συρρώρευση λαθών τα οποία διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες και τα οποία σήμερα πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι”, τόνισε.
Ο Στρος-Καν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα λέγοντας ότι βρισκόταν “λίγες ημέρες πριν από την πλήρη κατάρρευση” όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και τους εταίρους της στην ευρωζώνη.
Παράλληλα, νωρίτερα, ο κ. Στρος-Καν είχε χαρακτηρίσει ως “ατυχή” εξέλιξη την αναθεώρηση του ελλείμματος της Ελλάδας, αλλά πρόσθεσε πως προς το παρόν δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι, αν και είπε ότι αν και η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, “μένουν πολλά ακόμα να γίνουν”.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top