GuidePedia

0
Ο Μουράτ Καραγιλάν, ηγέτης του ΡΚΚ
Κατά ένα μήνα ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρατείνουν την εκεχειρία με τον τουρκικό στρατό οι αντάρτες του ΡΚΚ, Ο Μουράτ Καραγιλάν, ηγέτης του ΡΚΚ, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο βόρειο Ιράκ, ότι οι Κούρδοι αυτονομιστές θα ξαναρχίσουν τις επιχειρήσεις ύστερα από ένα μήνα εάν η Τουρκία δεν σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και δεν κάνει βήματα για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.
"Εάν καταβληθούν πραγματικές προσπάθειες για την ειρήνη, που θα βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στη διάρκεια του επόμενου μήνα, θα προχωρήσουμε σε οριστική κατάπαυση του πυρός. Εάν όχι, θα επανεξετάσουμε τη στάση μας", δήλωσε ο Μουράτ Καραγιλάν.

Στα μέσα Αυγούστου το ΡΚΚ ανακοίνωσε μονομερώς εκεχειρία, ύστερα από επιχειρήσεις δυόμιση μηνών, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 Τούρκοι στρτιώτες.
"Ο διάλογος είναι πολύ σημαντικός και υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία για ειρήνη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του ΡΚΚ.
"Βασικός στόχος είναι η επ΄ αόριστον κατάπαυση του πυρός για να ενισχυθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κουρδικό πρόβλημα", πρόσθεσε.
Η συνάντηση του Καραγιλάν με τους εκπροσώπους του Τύπου έγινε σε μία δασική περιοχή, στο βόρειο Ιράκ, κοντά στις βάσεις που διατηρεί το ΡΚΚ στην περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top