GuidePedia

0
Μάνος Χωριανόπουλος
Φτάνει αύριο στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο. "Ψήφος εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα η επίσκεψή του σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Παπανδρέου: "Η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη χώρα
Την Αθήνα επισκέπτεται το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο και τα μηνύματα από την αναδυόμενη δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας είναι πολύ ενθαρρυντικά για τη χώρα μας. Ο κ. Τζιαμπάο, Φτάνει το Σάββατο στην Ελλάδα και αμέσως μετά θα επισκεφτεί την Ιταλία, το Βέλγιο και την Τουρκία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, η επίσκεψη Τζιαμπάο αποτελεί "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ελληνική οικονομία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν ενέργειες στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης.

Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Λούο Λιντσουάν, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη δυνατότητά της να ξεπεράσει την κρίση.

"Η επίσκεψη θα στείλει και πάλι ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι η Κίνα έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και προχωράει σε αποτελεσματικές ενέργειες για την στήριξη της Ελλάδας, του ευρώ και της ΕΕ, ώστε να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν την κρίση και να πετύχουν σταθερή ανάκαμψη".

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντική και η χρονική συγκυρία της επίσκεψης καθώς σηματοδοτεί την έναρξη μιας σπουδαίας διπλωματικής προσπάθειας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα και κατ' επέκταση ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.

Παπανδρέου: "Παραμένουμε αξιόπιστοι"

Ενόψει της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει μια χώρα η οποία είναι αξιόπιστη προς τους πιστωτές της.

"Αν θέλαμε να χρεοκοπήσουμε, θα το είχαμε κάνει. Αυτό θα ήταν μια απόφαση η οποία θα είχε ληφθεί εξ αρχής. Αλλά πήραμε μια άλλη απόφαση, την απόφαση να μην πτωχεύσουμε", δήλωσε και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη χώρα, αξιόπιστη προς τους πιστωτές της.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων της και έχει δείξει στον κόσμο τι μπορεί να πετύχει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top