GuidePedia

0
Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
«Η πορεία των σιωπηλών υποδημάτων» ήταν ο τίτλος της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νόμιμη αλλά και την παράνομη οπλοφορία στην Τουρκία.
Οι συγκεντρωμένοι είχαν μαζί τους και τα υποδήματα συγγενών τους που σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τα έβαλαν πάνω σε ένα κόκκινο χαλί. Βασική ομιλήτρια ήταν η ιδρύτρια και πρόεδρος του ιδρύματος της Ελπίδας, Ναζιρέ Ντεντεμάν Τσαγατάι.
Η εγγονή της είχε σκοτωθεί από αδέσποτη σφαίρα και στη συνέχεια η Τσαγατάι προχώρησε στη σύσταση του ιδρύματος που αναπτύσσει δράση εναντίον της οπλοφορίας στην Τουρκία.

«Υπάρχουν πέντε εκατομμύρια παράνομα και δύο εκατομμύρια νόμιμα όπλα στην Τουρκία και αυτό σημαίνει ότι ένας στους δέκα πολίτες οπλοφορεί», είπε στη συγκέντρωση ο δήμαρχος της περιοχής του Πέρα, Αχμέτ Μπισμπάχ Ντεμιρτζάν.

Ιδρύματα, όπως αυτό της Ελπίδας, δημοσιεύουν τακτικά εκθέσεις στις οποίες αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των όπλων έχει ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια. Πέρα από τα παράνομα όπλα, ένα από τα προβλήματα που υπογραμμίζουν τα ιδρύματα αυτά είναι η σχετική ευκολία με την οποία οι αρχές εκδίδουν άδειες οπλοφορίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top