GuidePedia

0



Tην προσεχή Τετάρτη αναμένεται να εξετάσει το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο μια πιθανή παράταση στο «πάγωμα» της ανέγερσης νέων κατοικιών σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Χααρέτζ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να παρατείνει το Ισραήλ κατά δύο μήνες το μορατόριουμ στην εποικιστική δραστηριότητα, με αντάλλαγμα αμερικανικές εγγυήσεις στον τομέα της πολιτικής και της ασφάλειας.
Ο Μαρκ Ρεγκέβ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, δήλωσε: «Δεν έχω ενημερωθεί ότι θα εξεταστεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη κατά την προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου».

Το Ισραήλ αρνείται να εφαρμόσει νέο «πάγωμα» στην ανέγερση καινούργιων κατοικιών. Ο Νετανιάχου κάλεσε το Σάββατο το βράδυ τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις «αδιάλειπτα για την επίτευξη μιας ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας μέσα σ' έναν χρόνο».

Ο Αμπάς, από την πλευρά του, έχει δηλώσει ότι θα ανακοινώσει την οριστική απόφασή του μετά τις συνομιλίες του με Άραβες αξιωματούχους στη Λιβύη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top