GuidePedia

0
Στον σάλο που ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις Χριστόφια, είχαμε σήμερα και την πρώτη αντίδραση από την Ελλάδα. Την στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός ρίχνει το θέμα «στα μαλακά», έντονη είναι η αντίδραση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.
Γιώργος Παπανδρέου: «η Ελλάδα έχει ευθύνες για την εισβολή, αλλά δεν έχει ευθύνες ο ελληνικός λαός»
Ερωτηθείς για τη συζήτηση που γίνεται στην Κύπρο ''περί δύο εισβολών'' στη μεγαλόνησο, με αφορμή σχετική αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρόκειται για μια γνωστή και τυπική θέση του ΑΚΕΛ.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει ευθύνες για την εισβολή, αλλά δεν έχει ευθύνες ο ελληνικός λαός. Η εισβολή του '74, πρόσθεσε, είναι τουρκική, εξελίχθηκε σε κατοχή η οποία μάλιστα παραμένει μέχρι σήμερα. Και οι ευθύνες είναι αποκλειστικά τουρκικές γι' αυτό, κατέληξε.

Σκληρή γλώσσα από τη Νέα Δημοκρατία

Είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο να εξισώνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία. Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, αν αποδόθηκαν σωστά και οι οποίες δεν βοηθούν, αυτές τις ώρες, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού». «Είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο να εξισώνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου, μία πράγματι εγκληματική και προδοτική ενέργεια, που έδωσε προσχηματική αφορμή για την τουρκική εισβολή και κατοχή. Κατοχή που διαιωνίζεται για τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια, σε προκλητική αντίθεση με τη διεθνή έννομη τάξη και τις αρχές του Ο.Η.Ε.», καταλήγει.
sigmalive

Δημοσίευση σχολίου

 
Top