GuidePedia

0
Σύμφωνα με το Ισραηλινό Ραδιόφωνο, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε, ότι δεν θα επιτρέψει στους τρομοκράτες να εμποδίσουν το δρόμο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ενώ απευθυνόμενος στον Αμπού Μάζεν, τον χαρακτήρισε συνεργάτη του στην ειρήνη. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η ειρήνη θα πρέπει να φέρει την ασφάλεια και θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η Ιουδαία και η Σαμάρια δεν θα εξελιχθούν σε βασίλειο της τρομοκρατίας.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για σκεπτικισμό, πρόσθεσε, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι είναι δυνατή η επίτευξη της ειρήνης.
Από την πλευρά του ο Αμπού Μάζεν κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις κατασκευές στους εποικισμούς, τονίζοντας, ότι ήρθε ο καιρός να γίνει ειρήνη, να σταματήσει η κατοχή, να ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος και να τεθεί τέλος στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Εντωμεταξύ, η Χαμάς ανέλαβε και πάλι, την ευθύνη της δεύτερης αιματηρής επίθεσης, που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, κοντά στον εβραϊκό εποικισμό Kochav Hashachar, στη Δυτική όχθη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας και ελαφρότερα μια γυναίκα, Ισραηλινοί και οι δυο.
«Η επίθεση ήταν ένα μήνυμα για εκείνους που συνεργάζονται με τον σιωνιστή εχθρό, ότι δεν θα υπήρχαν άλλες επιθέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Abu Ubaida, αναφερόμενος στην «αμερικανοτραφή» διακυβέρνηση Αμπάς.
Αξιωματούχος της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας από την Ουάσιγκτον προειδοποίησε τη Χαμάς, λέγοντας, ότι εάν συνεχίσει να εμπαίζει την Παλαιστινιακή Αρχή, θα υπάρξουν ανάλογες αντιδράσεις εκ μέρους της Π.Α. Απαντώντας ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Mahmoud α-Zahar, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η Οργάνωσή του επιχειρεί να δυναμιτίσει τις συζητήσεις, δηλώνοντας ότι η Χαμάς ελευθέρωσε τη Γάζα και, τώρα, επιδιώκει να ελευθερώσει και τη Δυτική Όχθη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top