GuidePedia

0
¬ Τ-ίλο Σαραζίν. Το βιβλίο του που  κυκλοφορεί σήµερα αναµένεται να  προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων
ΣΤ-1432ΕΛΕ ΧΗΤΗΣ γερµανικής κυβέρνησης άσκησαν χθες έντονη κριτική σε στέλεχος της οµοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Βundesbank)
για τα αντισηµιτικά σχόλια που έκανε λίγο πριν από τη σηµερινή κυκλοφορία βιβλίου του, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικριτικό απέναντι σε τούρκους και άραβες µετανάστες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερµανίας Γκίντο Βεστερβέλε και ο υπουργός Αµυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενµπεργκ δήλωσαν ότι ο Τίλο Σαραζίν βγήκε εκτός ορίων όταν είπε ότι «όλοι οι Εβραίοι έχουν ένα συγκεκριµένο κοινό γονίδιο και οι Βάσκοι έχουν ένα κοινό γονίδιο που τους κάνει διαφορετικούς από τους άλλους». Οι δηλώσεις του Σαραζίν, που είναι µέλος του Δ.Σ. της Βundesbank, έγιναν µε την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του «Η Γερµανία καταργεί τον εαυτό της». Σε αυτό, ο Σαραζίν υποστηρίζει ότι οι µουσουλµάνοι υποβαθµίζουν τη γερµανική κοινωνία, παντρεύονται «εισαγόµενες συζύγους» και έχουν κακή συµπεριφορά, ενώ γράφει επίσης ότι οι νεαροί µουσουλµάνοι άνδρες είναι επιθετικοί εξαιτίας των σεξουαλικών τους ελλείψεων. «Επειδή δεν µπορούν να πλησιάσουν τα κορίτσια µουσουλµανικής καταγωγής, χρησιµοποιούν τις νεαρές Γερµανίδες της κατώτερης τάξης που είναι πιο εύκολο να τις κατακτήσουν και µετά τις περιφρονούν επειδή είναι τόσο εύκολες», γράφει.

Πέρσι ο Σαραζίν είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις, αναφέροντας ότι οι τούρκοι και άραβες µετανάστες στο Βερολίνο «ζουν παρασιτικά εις βάρος του κράτους, αµελούν την εκπαίδευση των παιδιών τους και παράγουν διαρκώς κοριτσάκια µε µαντίλα». Η Βundesbank τον είχε τιµωρήσει τότε αφαιρώντας µεγάλο µέρος των αρµοδιοτήτων του. Ο Βεστερβέλε τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος στον πολιτικό διάλογο για σχόλια που ευνοούν τον ρατσισµό ή τον αντισιµιτισµό», ενώ ο Γκούτενµπεργκ πρόσθεσε ότι ο Σαραζίν «σαφώς έχει ξεπεράσει τα όρια µε το λανθασµένο και ανάρµοστο σχόλιό του. Η ηγεσία της κεντρικής τράπεζας πάντως επιχειρεί να κρατήσει κάποιες αποστάσεις δηλώνοντας ότι πρόκειται για τις προσωπικές απόψεις του Σαραζίν και δεν συνδέονται µε τον ρόλο του σε αυτήν.
TA NEA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top