GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Η κυβέρνηση της ΑΙΓΥΠΤΟΥ ανέφερε ότι για τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν πριν 3 ημέρες εναντίον των πόλεων ΕΙΛΑΤ και ΑΚΑΜΠΑ (ΙΣΡΑΗΛ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ) υπεύθυνοι είναι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές τους οποίους όμως δεν κατονομάζει και οι οποίοι ενήργησαν από το ΣΙΝΑ. Στο ΧΑΜΑΣΤΑΝ η εξτρεμιστική ΧΑΜΑΣ επικρίνει το ΚΑΪΡΟ λέγοντας ότι οι αιτιάσεις του είναι ερασιτεχνικού χαρακτήρα και πολιτικά κατευθυνόμενες.


Στο χθεσινό επεισόδιο στην ΛΙΒΑΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ μεθόριο, η ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ του ΟΗΕ καλύπτει απόλυτα το ΙΣΡΑΗΛ, αφού αναφέρει ότι για τις ενέργειες της μονάδας του Ισραηλινού Μηχανικού είχε εκ των προτέρων ενημερωθεί. Ο Υπουργός Άμυνας ΜΠΑΡΑΚ εκτιμά ότι η ενέργεια του στρατού του ΛΙΒΑΝΟΥ δεν ήταν προσχεδιασμένη, ενώ ο πρωην Υπουργός Άμυνας από το κόμμα ΚΑΝΤΙΜΑ ΣΑΟΥΛ ΜΟΦΑΖ την θεωρεί ως προσχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια. Η UNIFIL σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι το Ισραήλ δεν παραβίασε την ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ(ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΡΑ), ενώ ο ΜΠΑΡΑΚ ζήτησε από την ΓΑΛΛΙΑ και τις ΗΠΑ να μην εξοπλίζουν τον τακτικό στρατό του ΛΙΒΑΝΟΥ, γιατί πέραν του οπλοστασίου της ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ δημιουργούνται και άλλα δεδομένα στο νότιο ΛΙΒΑΝΟ. Στο ΛΟΝΔΙΝΟ η Βρετανική κυβέρνηση τόνισε ότι είναι πολλή ανήσυχη για τα όσα συμβαίνουν στην μεθοριακή ζώνη ΙΣΡΑΗΛ-ΛΙΒΑΝΟΥ.

Τέλος αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση προ ημερών στο Ιαπωνικό τάνκερ στον ΚΟΛΠΟ από παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου της ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ στην Αραβική Χερσόνησο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top