GuidePedia

0
Αποκλειστική συνέντευξη ειδικού του FBI σε θέματα αντιτρομοκρατίας στο πρακτορείο Associated Press έχει ως αποτέλεσμα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις…
Πρόκειται για τον πράκτορα Μπράιαν Λε Μπλανκ, στέλεχος του FBI με βάση το Μαϊάμι της Φλόριντα, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο νέος «επιχειρησιακός διοικητής» του παγκοσμίου δικτύου τρομοκρατίας της Αλ Κάιντα, έζησε στις ΗΠΑ για 15 χρόνια.

Ο νέος πονοκέφαλος των αμερικανικών αρχών ακούει στο όνομα Αντνάν Σουκριγιούμα, αν και θεωρείται βέβαιο ότι πλέον διαθέτει και «πολεμικό όνομα» κατά τα πρότυπα των Αράβων πολεμιστών. Είναι μόλις 35 ετών και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα αντικαθιστώντας τον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, ο οποίος συνελήφθη το 2003. Το FBI γνώριζε τα νέα του καθήκοντα και τον αναζητά από το 2003, προσφέροντας μάλιστα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Εκπαιδεύτηκε στα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στη Φλόριντα πήγε το 1995 όταν ο πατέρας του που είναι ιμάμης εκπαιδευμένος στη Σαουδική Αραβία, εγκατέλειψε τζαμί στο Μπρούκλιν όπου υπηρετούσε, για να αναλάβει ένα τοπικό τζαμί στο νότιο τμήμα της πολιτείας. Ο πατέρας του που καταγόταν από τη Γουιάνα απεβίωσε το 2004. Ο Σουκριγιούμα γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

H νέα του θέση στην άτυπη ιεραρχία της Αλ Κάιντα θεωρείται βέβαιο ότι του εξασφαλίζει πρόσβαση στην ηγεσία της οργάνωσης, χωρίς να εξαιρείται ούτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Εμπλέκεται σε όλες τις – ευτυχώς αποτυχημένες – απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Σουκριγιούμα θεωρητικά είναι υπεύθυνος σχεδιασμού και τελικής έγκρισης των τρομοκρατικών επιθέσεων – επιχειρήσεων, καθώς επίσης και για την στρατολόγηση νέων μελών. Κύριος του στόχος παραμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και γενικότερα οι χώρες της Δύσης.

Ο Λε Μπλανκ προχώρησε μάλιστα στην αποκάλυψη ότι ευθύνεται για το σχέδιο (που δεν τέθηκε σε εφαρμογή) να διαταραχθεί η ομαλή χρήση της διώρυγας του Παναμά, μέσω της βύθισης εμπορικού πλοίου τη στιγμή της διέλευσής του.

Είναι προφανές, ότι το FBI ανησυχεί για την καλή γνώση που διαθέτει το συγκεκριμένο άτομο για την αμερικανική νοοτροπία, η οποία πιθανότατα θα τον βοηθήσει να εντοπίσει τα τρωτά σημεία του αμερικανικού μηχανισμού ασφαλείας, κάτι που αν συμβεί μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα…

Δημοσίευση σχολίου

 
Top