GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Πριν 65 χρόνια οι ΗΠΑ έριξαν από αέρος την πρώτη ατομική βόμβα στην ΙΑΠΩΝΙΑ. Έχουν περάσει από τότε 65 χρόνια χωρίς να έχει γίνει χρήση πυρηνικών όπλων παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πυρηνικές εντάσεις και επικίνδυνες κρίσεις.
Πέραν των γνωστών πυρηνικών δυνάμεων έχουν προστεθεί τελευταία το ΠΑΚΙΣΤΑΝ και η Β.ΚΟΡΕΑ. Από νωρίτερα έχουν καταγραφεί ως πυρηνικές η ΙΝΔΙΑ και το ΙΣΡΑΗΛ, πέραν των γνωστών 5 του ΣΑ/ΟΗΕ. Για πρώτη φορά στις φετινές εκδηλώσεις στην ΧΙΡΟΣΙΜΑ συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΓΑΛΛΑΣ-της Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ και των ΗΠΑ. Ασφαλώς ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ.

Η συμπλήρωση 65 χρόνων από την ρίψη της ατομικής βόμβας συνέπεσε με την επίσημη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ του ΣΤΕΗΤ ΝΤΗΠΑΡΝΤΜΕΝΤ για την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μέσα στην πολυσέλιδη έκδοση μπορεί κάποιος να διαβάσει τις ευρύτερες ανησυχίες για ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ-ΧΗΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δηλαδή να βρεθεί η ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ή κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση με πρόσβαση κλπ σε πυρηνικά και άλλα υλικά. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. Στη ΈΚΘΕΣΗ επισημαίνονται επίσης οι κίνδυνοι που προέρχονται από τα πυρηνικά προγράμματα της Β.ΚΟΡΕΑΣ και του ΙΡΑΝ. 65χρόνια μετά οι απειλές εξακολουθούν να παραμένουν σε ένα κόσμο που παρά τις μειώσεις και καταστροφή χιλιάδων ΟΜΚ , διαθέτει ακόμα υπολογίσιμα και εκσυγχρονισμένα πυρηνικά οπλοστάσια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top