GuidePedia

0
Ο Χ. Μουμπάρακ, 83 ετών σήμερα, θα βρεθεί ξανά στην Γερμανία για έναν νέο γύρο θεραπειών που σκοπό έχουν να βελτιώσουν το πρόβλημα υγείας που έχει. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου ο οποίος έχει παρουσιάσει μεταστάσεις. Προσφάτως δε είχε υποβληθεί σε επέμβαση, στην Γερμανία, η οποία και επιβεβαίωσε την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Χ. Μουμπάρακ πριν λίγες ημέρες βρισκόταν στο Παρίσι για θεραπεία, αλλά κατά τα φαινόμενα η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα η μεταφορά του στην Γερμανία να κρίνεται επιβεβλημένη.


Όπως το defence-point.gr σε παλαιότερη ανάρτησή του έχει επισημάνει «η επίσημη ανακοίνωση περί συνάντησης με τους ηγέτες της Γαλλίας (πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί) και του Λιβάνου (πρωθυπουργός, Σαάντ Χαρίρι), ήταν απλώς το πρόσχημα για την επίσκεψη στο εξειδικευμένο στρατιωτικό νοσοκομείο «Percy», όπου περιθάλπεται η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο αυτό εισήχθη το 2004 και στο τέλος πέθανε ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ».


Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μετά-Μουμπάρακ εποχή ίσως να επιφέρει αστάθεια στην Αίγυπτο και τριγμούς στην Μέση Ανατολή αφού όπως έχει ήδη ενημερώσει το defence-point.gr «Ο Μουμπάρακ που έχει συναίσθηση της κατάστασής του, έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες της διαδικασίες διαδοχής του, κατά πάσα πιθανότητα από τον γιο του, Γκαμάλ Μουμπάρακ. Ωστόσο, οι τριγμοί που θα προκαλέσει η απώλειά του στο ευαίσθητο πολιτικό τοπίο της Αιγύπτου δε θα είναι και λίγοι. Ο γιος του δε χαίρει και μεγάλης εκτίμησης, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ενδεχομένως να ισχυροποιηθούν, ενώ συνεχώς προβάλλεται και η υποψηφιότητα του πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι. Ωστόσο, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει τον δεύτερο ισχυρότερο άνθρωπο του αιγυπτιακού καθεστώτος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και στη Μέση Ανατολή και διεθνώς, που δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, στρατηγό Ομάρ Σουλεϊμάν που θεωρείται βέβαιο ότι απολαμβάνει της υποστήριξης των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων…»
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top