GuidePedia

0

Σοκ στη δημοσιογραφική κοινότητα έχει προκαλέσει η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νωρίς σήμερα το πρωί, άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του στην στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη και παραπλάνησαν το θύμα να κατέβει με το πρόσχημα ότι δήθεν κάποιος τού κλέβει το αυτοκίνητο.
Όταν ο δημοσιογράφος κατέβηκε στο ισόγειο δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ έχουν συλλεχθεί οι κάλυκες από το σημείο της επίθεσης. Τις έρευνες για τη δολοφονία ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Στο σημείο πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο των 9 χιλιοστών.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο γύρω στις 7:00 το πρωί στην οδό Ηλιουπόλεως, σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. από τον τόπο της δολοφονίας.

Το αυτοκίνητο αυτό είχε δηλωθεί ως κλοπή από τον Άλιμο, το Σάββατο 17/7/2010 από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, πατέρας ενός 2χρονου παιδιού, ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα", ενώ στο παρελθόν υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Η δημοσιογραφική του παρουσία είχε συνδεθεί με το γνωστό ενημερωτικό - αποκαλυπτικό ιστολόγιο troktiko, αν και ο ίδιος επανειλημμένα είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση του με αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top