GuidePedia

0
Οι απόγονοι του ζεύγους Τσαουσέσκου κέρδισαν από το Δικαστήριο της Ρουμανίας το δικαίωμα να προχωρήσουν στην εκταφή των λειψάνων του πρώην κομμουνιστή προέδρου και της συζύγου του Έλενας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση τους με γενετικό έλεγχο.

Όπως υπογραμμίζεται στον ρουμανικό τύπο, δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες αμφιβολίες ότι τα λείψανα που βρέθηκαν κατά την χτεσινή εκταφή είναι πράγματι του Νικολάε και της Έλενας Τσαουσέσκου, όμως οι δύο γιοι και ο γαμπρός επιμένουν πως χρειάζεται και αυτή η ύστατη πιστοποίηση (γενετικός έλεγχος) προκειμένου να κλείσει ο τραγικός κύκλος της οικογένειας και να ενταφιαστούν τα λείψανα σε οικογενειακό τάφο.
Μέσα στον καταιγισμό των επαναστατικών γεγονότων τον Δεκέμβριο του 1989, που οδήγησαν στην πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και την εκτέλεση των Τσαουσέσκου, είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως τα δύο πτώματα «χάθηκαν», ενώ για 5 μέρες περίπου κανένας δεν ήξερε τίποτα. Στην συνέχεια ο διοικητής της κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας υπέγραψε την πράξη θανάτου και την εντολή ταφής χωρίς όμως, όπως δήλωσε χτες, να έχει δει τους νεκρούς. Το θέμα έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια μια παραφιλολογία για τον πραγματικό θάνατο των Τσαουσέσκου – ενώ όπως υπογραμμίζεται, η εκταφή έγινε υπό τους προβολείς δεκάδων ΜΜΕ και την σιωπηλή παρουσία αρκετών νοσταλγών του παρελθόντος.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top