GuidePedia

0
"Ζούμε ταυτόχρονα τραγικές αλλά και ιστορικές στιγμές. Με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να θεσμοθετήσει τη κοινωνική βαρβαρότητα" είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
"Με το παρόν νομοσχέδιο έρχεστε να καταργήσετε κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών. Να ξεμπερδέψετε με την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και να υιοθετήσετε το πυρήνα της νεοφιλελεύθερης σκέψης που είναι η έννοια της ατομικής ευθύνης" είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε
"το οξύμωρο είναι ότι όλα αυτά τα υπερασπίζεστε όχι μόνο βάση των επιταγών του μνημονίου, που κατά τα άλλα είναι έξω από την ιδεολογία σας, αλλά τα υπερασπίζεστε ως αναγκαίες και δίκαιες επιλογές για τη κοινωνία και αναρωτιέμαι: Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ιδεολογική σας μετάλλαξη κύριε υπουργέ; Πόση απόσταση τελικά μπορεί να έχει ο σοσιαλισμός από τη βαρβαρότητα;".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας. "Άκουσα να μας κάνετε κριτική επειδή τάχα μου υπερασπιζόμαστε ένα σύστημα το οποίο κατέρρευσε.Ήξερα ότι δεν ντρέπεστε, από τις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις. Αλλά ότι θα φτάνατε να κατηγορείτε εμάς για το ότι διαλύσατε το ασφαλιστικό σύστημα δεν το περίμενα" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

"Υποστηρίξατε κ. υπουργέ ότι φταίει η γήρανση του πληθυσμού και μας επιτίθεστε κιόλας. Φταίει δηλαδή η έλλειψη εργατικού δυναμικού.   Σοβαρευτείτε. Ή έλλειψη εργατικού δυναμικού υπάρχει ή ένα εκατομμύριο μετανάστες" είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού της χώρας. "Το σύστημα κατέρρευσε από πολιτική επιλογή. Εσείς και η ΝΔ το μαδήσατε. Με την κλοπή των αποθεματικών. Με το χρηματιστήριο. Με τα δομημένα ομόλογα. Θα το πούμε άλλη μια φορά και ας μαλλιάσει η γλώσσα μας: Το πρόβλημα του συστήματος αυτού δεν είναι ότι δίνει πολλά. Είναι ότι μαζεύει λίγα. Δεν είναι πρόβλημα παροχών. Είναι πρόβλημα εισφορών. "

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το εν λόγω "νομοσχέδιο-έκτρωμα" φέρνει τη χώρα πίσω στην δεκαετία του 1920 και επιτίθεται στο "σκληρό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων". "Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής τον νόμο 2112 του 1920. Αυτόν τον νόμο δεν τον ακούμπησαν, στον πολυτάραχο αιώνα που ακολούθησε, καμία κυβέρνηση, καμία δικτατορία, καμία κατοχή. Και τολμάτε εσείς να τον ανατρέψετε και να απελευθερώσετε τις απολύσεις και να μειώσετε τις αποζημιώσεις.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τρίποντο αντισυνταγματικόητας. "Τρία στα τρία νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα που φέρατε αντισυνταγματικά. Καθόλου καλή επίδοση για ένα υπουργό -συνταγματολόγο, δεν νομίζετε;" είπε προς τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε " Το χειρότερο είναι πως τις αντικοινωνικές σας επιλογές τις προωθείτε τσαλαπατώντας το Σύνταγμα της χώρας, αλλοιώνοντας τη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μην το απαξιώνετε μην το κάνετε κουρελόχαρτο".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top