GuidePedia

0
Θέμα παραμονής  Βαληράκη στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens 
θέτει η ΝΔ
Σε γκάφα ολκής φαίνεται ότι έχει περιπέσει η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens, καθώς όλα δείχνουν ότι ο “άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου” επί κυβέρνησης Καραμανλή που φερόταν να έχει πάρει μίζες ήταν... επιπλοποιός που είχε ανακαινίσει το σπίτι ενός φαρμακοβιομηχάνου! Θέμα παραμονής Βαληράκη στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens θέτει η ΝΔ

Όλα ξεκίνησαν από αποκαλύψεις που δημοσιεύθηκαν στον κυριακάτικο τύπο, σύμφωνα με τις οποίες στη δικογραφία που είχε σταλεί στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens, υπάρχει e-mail που έχει σταλεί από εταιρεία design στη Νέα Υόρκη προς Έλληνα φαρμακοβιομήχανο, στο οποίο ο φαρμακοβιομήχανος καλείται να πληρώσει το 50% των συμφωνηθέντων στον “The cabinet man”. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή επικαλούνταν ένα e-mail και δύο φαξ, τα οποία αποκαλύπτουν δύο εμβάσματα, προς αμερικανική τράπεζα, το 2008, ύψους 12.000 δολαρίων. Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, είχε, μάλιστα, ζητήσει δικαστική συνδρομή ώστε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.


Γκάφα ολκής


Όμως, όπως αποκάλυψε σήμερα η Νέα Δημοκρατία -μέσω των βουλευτών της που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens- ο φαρμακοβιομήχανος καλείτο από την αμερικανική εταιρεία να πληρώσει την ανακαίνιση του σπιτιού του, στην Αθήνα της Τζόρτζια στις ΗΠΑ (Athens, Georgia) από την εταιρεία κατασκευής επίπλων κουζίνας, που ονομάζεται “The Cabinet Man” και έχει έδρα επίσης την Αθήνα της Τζόρτζια!
Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής φαίνεται ότι είναι... χαμένη στη μετάφραση, καθώς στα αγγλικά η λέξη “cabinet” μεταφράζεται και ως “υπουργικό συμβούλιο”, αλλά και ως “ντουλάπι”.
Κατόπιν των παραπάνω, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν εξασφαλίζονται τα εχέγγυα της αξιοπιστίας που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής”.
Νωρίτερα, ο κ. Βαλυράκης, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, είχε διαψεύσει ότι τεκμηριώνεται χρηματισμός “γαλάζιου” υπουργού. “Στο μέτρο που έγώ έχω γνώση δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το ένα εκατομμύριο ευρώ, έτσι όπως δημοσιοποιήθηκε”, είπε συγκεκριμένα σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας, πάντως, ότι “υπάρχουν πολλά ερωτήματα στη δικογραφία και προκαλούν σύγχυση”. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι διερευνώνται τρία e-mail (ένα πρωτότυπο και δύο φωτοτυπίες) με συγκεκριμένο αποδέκτη -μη πολιτικό πρόσωπο- μέσω τράπεζας των ΗΠΑ στην πρώτη περίπτωση και μέσω τράπεζας της Ελβετίας στις άλλες δύο. Η αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος στις ΗΠΑ απάντησε στον πρόεδρο της ελληνικής αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, κ. Γκρόζο, ότι δε διαπίστωσε δωροδοκία σε ό,τι αφορά στο e-mail για την αμερικανική τράπεζα.
Πάντως, ερώτημα παραμένει γιατί το εν λόγω e-mail για την πληρωμή της... ανακαίνισης του σπιτιού του Έλληνα φαρμακοβιομηχάνου συμπεριελήφθη στη δικογραφία που έστειλαν οι δικαστικές αρχές του Μονάχου στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top