GuidePedia

0
ς
Ένας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός της πρωτοφανούς επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για τον υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη,  πατέρα δύο παιδιών,  ο οποίος εκτιμάται ότι άνοιξε το δέμα με τη βόμβα, όταν αυτή εξερράγη. "Έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη", ήταν το σχόλιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για τον χαμό του υπασπιστή του, εξερχόμενος του υπουργείου. O υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι ένοχοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και σημείωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει το έργο της για την εμπέδωση  της ασφάλειας στις γειτονιές της χώρας.


Η  ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού,  στον 7ο όροφο του υπουργείου, στην λεωφόρο Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο στενός συνεργάτης του υπουργού. Ο Γιώργος Βασιλάκης  υπήρξε επί σειρά ετών στη φρουρά του υπουργού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο δέμα, που βρισκόταν στο γραφείο του υπασπιστή, το οποίο είναι πολύ κοντά στο γραφείο του υπουργού. Εκτιμάται ότι ο άτυχος αστυνομικός άνοιγε το δέμα με τη βόμβα, όταν αυτή εξερράγη. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το δέμα προοριζόταν για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το γραφείο του υπασπιστή  κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από την έκρηξη.
O υπασπιστής του Μ. Χρυσοχοΐδη, Γιώργος Βασιλάκης, που έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος Στο κτίριο υπάρχουν σοβαρές ζημιές, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι να εξεταστεί από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Έρευνα διεξάγεται για το πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και για το  ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα.
" Οι άνανδροι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν"
Φανερά συγκλονισμένος έκανε δηλώσεις ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, έξω από το υπουργείο.

"Έχασα ένα πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη" είπε συγκινημένος ο υπουργός και πρόσθεσε: "Οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη  για να δικαστούν σύμφωνα με  το σύνταγμα και τους νόμους".
"Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες, τις γειτονιές και τις πόλεις μας ασφαλείς" συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο της ΕΤ3 στις 24/06/10 Αργά το βράδυ έφθασε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια δήλωση. Στο σημείο είχε σπεύσει και ο ιατροδικαστής, Φίλιππος Κουτσάφτης.
Κάρολος Παπούλιας: Η δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη
"Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους", ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
"Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας", πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας
Παπανδρέου: "Η κυβέρνηση, η κοινωνία και οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται"
Την οδύνη και την αγανάκτησή του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τη για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

"Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της.

"Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται", κατέληξε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού.
Ξυνίδης: Η βόμβα είχε στόχο το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα
Ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση
Το συγκλονισμό και τη συντριβή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν λίγο. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη στήριξή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, ενώ τόνισε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του υπασπιστή του.
«Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, ενώ σημειώνει ότι η επίθεση γεννά ερωτηματικά, ως προς την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου».
Το ΚΚΕ καταδίκασε με τη σειρά του τη σημερινή επίθεση, κάνοντας λόγο για ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. "Tο ΚΚΕ καταδικάζει αυτή τη βομβιστική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
"Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή", αναφέρεται μεταξύ, αλλων σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Την επίθεση καταδίκασε και ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας. "Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία.Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο," ανέφερε ο κ.Κουβέλης.
"Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του", δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι δεν είναι  ώρα αναζήτησης των ευθυνών. "Κανένα έλεος στους τρομοκράτες", καταλήγει  στη δήλωσή του ο Ν.Κακλαμάνης.
"Για μια ακόμη φορά, η τρομοκρατία, η παράλογη και τυφλή βία έβαλε στο στόχαστρό της την ελληνική κοινωνία και τη Δημοκρατία μας, δολοφονώντας άνανδρα έναν Έλληνα αξιωματικό της ΕΛΑΣ. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του", δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top