GuidePedia

0
Συνέντευξη στην εφημερίδα La Croix.
«Η Ελλάδα έχει στόχο να προβεί σε μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει ταυτόχρονα προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας» επισημαίνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Croix.
“Όσο θα ενισχύεται η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών της Ευρώπης, τόσο λιγότερο θα έχουν νόημα οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες. Όσο η γειτονική μας Τουρκία θα πλησιάζει στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο θα μπορούμε μαζί να εργαστούμε για τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών”, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο”.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξηγώντας πως παλαιότερα οι αμυντικές δαπάνες αντιπροσώπευαν έως και το 8% του ΑΕΠ υπογράμμισε πως “είμασταν απομονωμένοι από τους γείτονες μας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου”. “Η Ελλάδα έζησε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, έναν εμφύλιο, δύο Βαλκανικούς Πολέμους και πολλές δικτατορίες”, επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας παραθέτει και τη δήλωση του υφυπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, στα μέσα Μαΐου, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεν να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,3%-2,5% του ΑΕΠ, αλλά δίχως να απειληθεί η εθνική ακεραιότητα της χώρας. Ο Πάνος Μπεγλίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε προβεί στην εξής δήλωση: “Πως θα μπορούσαμε να λάβουμε την απόφαση για τη μείωση των αμυντικών δαπανών; Όλα θα εξαρτηθούν από τους Τούρκους”.

Greek National Pride

Δημοσίευση σχολίου

 
Top