GuidePedia

0
Πλοίο, ιρλανδικής ιδιοκτησίας, φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, θα προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Αναμένεται στην περιοχή την Παρασκευή
H επόμενη επίδειξη δύναμης και αναλγησίας από το Ισραήλ, ίσως να απέχει λίγες ώρες, καθώς ένα ακόμα πλοίο, ιρλανδικής ιδιοκτησίας, φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό.

Το "Rachel Corrie", που πήρε το όνομά του από έναν Αμερικανό ακτιβιστή που σκοτώθηκε στη Γάζα πριν αρκετά χρόνια, αναμένεται να φτάσει Παρασκευή προς Σάββατο στην πολύπαθη περιοχή και μεταφέρει φάρμακα, παιχνίδια, εκπαιδευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το πλοίο θα ξεφορτώσει στη Γάζα και θα επιστρέψει στην Ιρλανδία, η κυβέρνηση της οποίας ζήτησε από το Ισραήλ να μην παρέμβει αυτή τη φορά.

Ωστόσο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε στο CNN, ότι το Ισραήλ προσφέρεται να παραλάβει τη βοήθεια από το λιμάνι του Ασντόντ και να τη μοιράσει στους Παλαιστίνιους.

Με άλλα λόγια το Ισραήλ παραμένει αμετακίνητο, καθώς είχε κάνει την ίδια προσφορά στον "στολίσκο ελευθερίας" και μετά την άρνηση των ακτιβιστών, ακολούθησε η αιματηρή επιδρομή ισραηλινών κομάντος.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας παρακολουθεί με ανησυχία, την ώρα που το Ισραήλ δείχνει να μην πτοείται από την παγκόσμια κατακραυγή, μετά τη σφαγή ακτιβιστών πριν τρεις ημέρες.

Σύντομα αναμένονται και άλλες τέτοιες αποστολές, καιώς η Οργάνωση για τη Λήξη του Αποκλεισμού της Γάζας έχει συγκεντρώσει χρήματα για να στείλει άλλα τρία πλοία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top