GuidePedia

0
Με διάθεση αυτοκριτικής για τις μίζες πολιτικών, αλλά και επιτακτικός να προσέλθει στην εξεταστική για τη Siemens, ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, αλλά και να σταματήσουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να κλείνουν λιμάνια, παρουσιάζεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα το "Βήμα της Κυριακής".
"Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τις μίζες των πολιτικών", δηλώνει ο Θ. Πάγκαλος και προσθέτει:
"Η αποτυχία του ΠαΣοΚ, που ήταν και αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004, οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μετεβλήθη σε συνενοχή", και συμπληρώνει:

"Εγώ όταν μιλούσα επί κυβερνήσεως Σημίτη για τη διαφθορά δεν μιλούσα κατ΄ ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών. Έβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα. Ερχόταν και μ΄ έβρισκε, με την έννοια ότι τα θύματα της διαφθοράς διαμαρτύρονταν".

Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι "κυβερνούσε από καθ΄ έδρας", καλώντας τον να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι, αφού ορισμένες υποθέσεις από το σκάνδαλο δείχνουν προς την κατεύθυνση Μαξίμου, λέγοντας ότι: "Ο κ. Αγγέλου ήταν το «alter ego» του κ. Καραμανλή".

Επίσης, εξαπολύει πυρά στο ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για "γραφειοκράτες-υπαλληλίσκους" του και για ευθύνη του κόμματος στην πτώση του ελληνικού τουρισμού από τις ενέργειές του.

Αναρωτιέται επίσης "Ποιος επαγγέλλεται τη βία; Όταν φωνάζουν οι συνδικαλιστές- και μη μου πείτε ότι δεν το κάνουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, γιατί τους είδα με τα μάτια μου και αναγνώρισα πρόσωπα στην τηλεόραση να φωνάζουν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», αυτό δεν είναι πράξη βίας;"

"Όταν κανείς σκέφτεται τον υποκειμενικό παράγοντα αυτής της εξέλιξης με το σημερινό ΚΚΕ με τους γραφειοκράτες υπαλληλίσκους του Περισσού και την κυρία Παπαρήγα σε ρόλο επαναστατικού ηγέτη, είναι γελοία πράγματα", καταλήγει ο κ. Πάγκαλος.

Αντίδραση ΚΚΕ

"Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τον Θ. Πάγκαλο και αυτός το αισχρό ψέμα και τη συκοφαντία για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Τους ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν τρομάζει από προβοκάτσιες και απειλές", σχολιάζει σε ανακοίνωση του, το ΚΚΕ.

"Όταν από τις εκλογές του 2007, μαζί ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Καρατζαφέρης οργάνωναν τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ ήταν πολλοί εκείνοι που δεν καταλάβαιναν το λόγο, σήμερα είναι ελάχιστοι. Συκοφαντούν και απειλούν το ΚΚΕ γιατί έχουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα, της δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού", επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

"Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για το προβοκατόρικο ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top