GuidePedia

0
Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ ναυτεργατών και εμπόρων. Στη μέση οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. Απίστευτη ξεφτίλα για τον ελληνικό τουρισμό!
Σε φρούριο έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά απο την αστυνομία για να αποφευχθούν τα επεισόδια από τους απεργούς που επιχειρούν να εμποδίσουν τον ελλιμενισμό ξένων κρουαζιερόπλοιων.


Λίγο μετά πριν τις 08:00 το πρωί δύο από τα πέντε κρουαζιερόπλοια που ήταν προγραμματισμένα να δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά έφτασα και κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι. Όταν αποβίβασαν τους επιβάτες έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά μοίραζαν λουλούδια στους τουρίστες.

Εκείνη την ώρα απεργοί που βρίσκονταν στο λιμάνι άρχισαν να φωνάζουν και να γιουχάρουν τους εμπόρους αλλά και τους τουρίστες προκαλόντας έτσι την αντίδραση των τουριστών που φαίνεται πως κατάλαβαν πολύ καλά τι εστί "ελληνική φιλοξενία".

Άγνωστο παραμένει φυσικά το αν θα μπορέσουν να επιβιβάσουν τους τουρίστες πίσω στο πλοίο το απόγευμα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους όπως άγνωστο παραμένει αν θα καταφέρουν να δέσουν και τα υπόλοιπα τρία κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για τα “Αθηνά”, “Sea Cloud”, “Aegean Pearl”, “Aqua Marine” και “Gemini”. Άγνωστο όμως παραμένει αν θα καταφέρουν να αγκυροβολήσουν και τα υπόλοιπα τρία πλοία. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, θα υπάρχει κατά περίπτωση συνεννόηση με κάθε πλοίο για να δουν τί θα κάνουν.

Έτσι με αυτό τον τρόπο κάποιοι φροντίζουν να "σώσουν" με το δικό τους τρόπο τον ελληνικό τουρισμό που ήδη έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την κρίση.

Στις έξι το πρωί ξεκίνησε η νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ, η οποία διαμαρτύρεται για την άρση του καμποτάζ. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο πλοίου, σε κανένα λιμάνι της χώρας.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του γνωστού μας πια κρουαζιεροπλοίου “Zenith” αποφάσισε να μην καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά. Αντ' αυτού οι 1.800 επιβάτες θα αποβιβαστούν τελικά στη Μάλτα. Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τον Πειραιά ως λιμάνι - βάση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top