GuidePedia

0
Σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίχθηκε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου για την οικονομία.
Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να έχει έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για στείρα αντιπολίτευση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να "μην παριστάνει τον πρωθυπουργό", καθώς δεν έχει σχέδιο και τον κάλεσε να πάρει πίσω τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το συμβούλιο αρχηγών.

"Αντί να τα παρουσιάζετε όλα μαύρα, μπορείτε να συμβάλετε συστηματικά ως προοδευτική δύναμη στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας. Αντί να έχετε τις επαφές ως αντιπολίτευση θα μπορούσατε να ερχόσασταν στο Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών για να δείξετε τις πραγματικές σας προθέσεις και όχι μόνο τις αντιπολιτευτικές σας προθέσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο ίδιο ύφος λέγοντας ότι δεν γίνεται να έρχεται ο πρωθυπουργός στη βουλή με έκθεση ιδεών.

"Δεν είμαστε στον Σεπτέμβριο του 2009 και σε προεκλογική περίοδο. Είμαστε στον Μάιο του 2010. Το να περιγράφετε τις δυσμορφίες, που έχουν δημιουργηθεί από τις δικές σας κυβερνήσεις και της ΝΔ, δεν φτάνει. Τα γνωρίζουμε, τα περιγράψατε και προεκλογικά και σας αντάμειψε ο ελληνικός λαός με 10 μονάδες, που καταδίκασε την ΝΔ. Το ζήτημα είναι τώρα τι κάνετε εσείς" είπε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε την κυβέρνηση "παραδομένη" και ανίκανη να εγγυηθεί το οτιδήποτε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση εγγυήθηκε την αποφυγή της χρεοκοπίας και πέτυχε την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και κατέληξε εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι οι χθεσινές κινητοποιήσεις ήταν ειρηνικές και χωρίς απρόοπτα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top