GuidePedia

0
Συνετρίβη αεροπλάνο με 166 επιβαίνοντες- 158 μέχρι τώρα οι νεκροί - Σαν από θαύμα, ένα παιδάκι φαίνεται να μεταφέρεται ζωντανό - Μαρτυρίες επιζώντων.
Εκπρόσωπος των αερογραμμών Air India Express ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737-800 που μετέφερε 160 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης πριν συντριβεί σε περιοχή όπου υπάρχουν λόφοι,
σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ. Το δυστύχημα έγινε στις 06.30' τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στο Ντουμπάι όλοι οι επιβαίνοτες ήταν ινδικής υπηκοότητας.

Οκτώ άτομα θεωρείται ότι έχουν επιζήσει από την κόλαση. Η ινδική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τουλάχιστον τρεις επιζήσαντες από την πτώση. Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε εικόνες ενός άνδρα με σοβαρότατα εγκαύματα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, καθώς και μίας γυναίκας πάνω σε φορείο. Σε άλλο στιγμιότυπο, εμφανίζεται ένα παιδί που δέχεται τις φροντίδες των γιατρών.

"Το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο. Πήδηξα έξω από το αεροπλάνο μόλις έπεσε. Είδα κι άλλους δύο να βγαίνουν", δήλωσε από το νοσοκομείο σε τηλεοτπικό σταθμό ένας από τους επιζήσαντες.

Ένας άλλος δήλωσε, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ότι άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο τη στιγμή που το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος. "Τότε το αεροσκάφος ξέφυγε από την πορεία του και πήγε κατευθείαν πάνω στα δέντρα και η καμπίνα γέμισε καπνό. Παγιδεύτηκα ανάμεσα στα καλώδια, αλλά κατάφερα να βγω. Τα χέρια, το πρόσωπο και τα πόδια μου έχουν καεί", πρόσθεσε το θύμα.

"Η πτήση είχε ήδη προσγειωθεί. Στην περιοχή έπεφτε ψιλόβροχο. Το αεροσκάφος ντελαπάρησε", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε τηλεοτπικό σταθμό. "Ύστερα απ' αυτό έπιασε φωτιά. Κάτοικοι της περιοχής, όλοι εδώ, έτρεξαν να βοηθήσουν", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τόσο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας όσο και ο κυβερνητής του κρατιδίου όπου υπάγεται η Μανγκαλόρ είχαν δηλώσει ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί "πέρα από κάθε αμφιβολία". Εκπρόσωπος ωστόσο της Air India στη Μουμπάι είχε διαβεβαιώσει ότι υπάρχουν επιζώντες, αλλά ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους.

Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα NDTV και Times Now δείχνουν συντρίμμια του αεροσκάφους, με την καμπίνα επιβατών κατεστραμμένη, καπνούς πάνω από τμήματα της ατράκτου και σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά."Το αεροσκάφος έσπασε σε κομμάτια και μετά τυλίχθηκε στις φλόγες. Υπάρχει πυκνός καπνός", δήλωσε ο Γκοπάλ Χοσούρ, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μανγκαλόρ. Ο υπουργός πολιτικής αεροπορίας μεταβαίνει στο σημείο της καταστροφής.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας, η περιοχή πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top