GuidePedia

0
Σύμφωνα με τον Κινέζο ιστορικό LIU CHENSHAN που είχε πρόσβαση σε πολλά και απόρρητα ιστορικά αρχεία η χώρα του από το 1949 απειλήθηκε 5 φορές με πυρηνική επίθεση. Η πιο κρίσιμη περίπτωση(σύμφωνα και με την Βρετανική εφημερίδα DAILY TELEGRAPH που επίσης είχε πρόσβαση σε σχετικά αρχεία) ήταν το 1969 όταν το κομμουνιστικό καθεστώς της πρωην ΕΣΣΔ ήταν έτοιμο να πλήξει το Πεκίνο και την βάση των Κινεζικών πυρηνικών δοκιμών.

Μάλιστα ζήτησαν από τους Αμερικανούς να μείνουν ουδέτεροι (!) κάτι βέβαια που δεν έγινε, γιατί οι Αμερικανοί τόνισαν ότι «αν η Μόσχα προχωρούσε τότε οι ΗΠΑ θα επιτίθεντο σε 130 Σοβιετικές πόλεις και θα γενικεύονταν παγκόσμιος πόλεμος 7 ακριβώς χρόνια μετά την πυραυλική κρίση της ΚΟΥΒΑΣ». Αξίζει να τονιστεί ότι την Αμερικανική θέση μετέφερε τότε στον Μπρέζνιεφ ο τότε Πρωθυπουργός ΚΟΣΙΓΚΙΝ, ενώ δέκτης παρόμοιων μηνυμάτων ήταν και ο τότε Σοβιετικός πρέσβης στην Αμερικανική πρωτεύουσα Ανατόλι Ντομπρίνιν.

Μετά αυτή την ένταση οι δυο μεγάλες χώρες αποφάσισαν να οριοθετήσουν την γραμμή στον ποταμό ΟΥΣΟΥΡΙ, και σταδιακά να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Greek National Pride

Δημοσίευση σχολίου

 
Top