GuidePedia

0
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο CNN δήλωσε πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ ευθύνονται για την δεινή οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως η χώρα μας βρίσκεται όλο αυτό διάστημα σε ένα ανεξέλεγκτο κερδοσκοπικό παιχνίδι αμερικανικών τραπεζών.
Ο κ Παπανδρέου αναφέρθηκε ακόμα στο ενδεχόμενο να στραφεί δικαστικά η Ελλάδα κατά των αμερικανικών τραπεζών, αν και εφόσον διαπιστωθεί ότι έπαιξαν ρόλο στην οικονομική κρίση.


«Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία.

«Ο ρόλος των τραπεζών δεν εξετάζεται μόνο από εμάς, αλλά έχει μπει στο μικροσκόπιο τόσο των ευρωπαϊκών αρχών, όσο και των αμερικανικών αρχών», επισημαίνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει «ακούγονται σοβαρές κατηγορίες για χειραγώγηση και αδιαφάνεια, κάτι που δεν μπορεί να εξεταστεί».

H Wall Street και μεγάλες τράπεζες ανά τον κόσμο υπόκεινται σε έρευνα για συναλλαγές που έγιναν πριν την χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008. Μάλιστα, οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα κατά 6 μεγάλων τραπεζών για να διαπιστώσουν εάν παραπλάνησαν τους επενδυτές.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει: «οι Έλληνες είναι ένας σκληρά εργαζόμενος λαός. Είμαστε ένας υπερήφανος λαός. Κάναμε κι εμείς τα λάθη μας. Θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μας δώσετε μία ευκαιρία. Θα σας δείξουμε».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top