GuidePedia

0
Ο τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει ακλόνητος την κριτική του εναντίον του Ισραήλ, σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Αυτή τη φορά την «τιμητική» του είχε το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ. Πριν αναχωρήσει για την διεθνή διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια που γίνεται στην Ουάσιγκτον ο Tayyip Erdogan δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει
να δράσει ώστε να αφοπλιστεί το Ισραήλ από πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για μια Μέση ανατολή ελεύθερη από πυρηνικά.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη πως η διεθνής κοινότητα «κάνει τα στραβά μάτια» σε ότι αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα υπογραμμίζοντας το γεγονός πως το Ισραήλ είναι ο μοναδικός κάτοχος πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή και δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη μη διάδοσης πυρηνικών όπλων είπε¨ «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κανένα αίτημα ή πρόθεση από τη διεθνή κοινότητα σε ότι αφορά το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ.

Θα πρέπει να ρωτήσουμε τη διεθνή κοινότητα γιατί δεν έχετε κάνει κάτι για αυτό;» Τέλος ο τούρκος πρωθυπουργός είπε πως θα φέρει προς συζήτηση το θέμα των πυρηνικών του Ισραήλ κατά τη διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης, ενώ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δήλωσε πως η χώρα αυτή έχει εξεταστεί σχολαστικά και αυτό επειδή είναι μέλος της Διεθνούς επιτροπής Ατομικής Ενέργειας ενώ το Ισραήλ που δεν είναι μέλος «μπορεί να κάνει ότι θέλει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top