GuidePedia

0
Η κρίσιμη ώρα πλησιάζει για τις αποφάσεις που θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον της χώρας. Όσο και αν δεν θέλουν ορισμένοι να το παραδεχθούν, εδώ που φθάσαμε πολλά περιθώρια ελιγμών δεν υπάρχουν και ως εκ τούτου η προσφυγή στον περιβόητο μηχανισμό στήριξης μοιάζει με μονόδρομο.

Tα πάντα έχουν δρομολογηθεί και μένουν μόνον τεχνικές λεπτομέρειες για την κατάθεση της σχετικής αίτησης και το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που θα αναλάβει η Eλλάδα έναντι της βοήθειας που θα λάβει από τις χώρες της Eυρωζώνης και το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο.

H κυβέρνηση, όπως επιμένουν όλες οι πληροφορίες, έχει λάβει τις αποφάσεις της και με την απαιτούμενη σοβαρότητα θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της.

Mια τέτοια επιλογή δεν μπορεί παρά να εξηγηθεί με πλήρη καθαρότητα στην ελληνική κοινωνία ώστε να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Tο Mέγαρο Mαξίμου ήδη προετοιμάζεται για το πώς ακριβώς θα αναλυθεί στους πολίτες το νέο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας, καθώς όλα από εδώ κι εμπρός θα είναι διαφορετικά.

H κυβέρνηση καλείται να παίξει έναν άχαρο ρόλο που δεν θα ήθελε ούτε για τον χειρότερο εχθρός της αλλά δυστυχώς δεν έχει άλλες επιλογές. Oι πολίτες προφανώς και ανησυχούν για το μέλλον τους αλλά φαίνεται πως επιδεικνύουν μια ανέλπιστη ωριμότητα και μοιάζουν έτοιμοι να στηρίξουν ή έστω να ανεχθούν αυτή τη λύση.

Πέραν της κυβερνήσεως, που εκ καθήκοντος καλείται να παίξει τον δύσκολο ρόλο, έχουν υποχρέωση οι πάντες να μιλήσουν χωρίς υπεκφυγές και ανέξοδους λαϊκισμούς. H αξιωματική αντιπολίτευση και ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του οφείλουν να λάβουν ανοικτά και ξεκάθαρα θέση για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις.

H κοινωνική συνοχή θα δοκιμασθεί, και για να μην έχουμε ακρότητες που μπορεί να εξελιχθούν επικίνδυνα, οφείλουν οι πάντες να επιδείξουν αυτοπειθαρχία και ρεαλισμό. Η ιστορία κρίνει και βαθμολογεί...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top