GuidePedia

0
Χρειάζεται προσπάθεια να κατακτάς το πρωτάθλημα μετά από 6 χρόνια και να μην βρίσκεις ησυχία για να το πανηγυρίσεις. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι η πολυμετοχικότητα έδωσε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό η ίδια είναι που δεν του επιτρέπει τώρα να τον πανηγυρίσει.
Φαντάζομαι ότι από πλευράς διοίκησης θα υπάρξει η προνοητικότητα ώστε η κρίσιση συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου να προγραμματιστεί μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου. Γιατί έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι μέτοχοι να παρουσιαστούν μιαλοτραβηγμένοι την ώρα της απονομής...

Η δημοσίευση μέρους των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης δεν έκανε ασφαλώς σοφότερους όσους τα διάβασαν. Λίγο πολύ ήταν γνωστές οι απόψεις που κατατέθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν. Ετσι λοιπόν το σοβαρότερο θέμα δεν είναι όσα ελέχθησαν αλλά ποιος έκανε την διαρροή. Αυτό το θέμα άλλωστε προτίθεται να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.
Τώρα όλοι υποψιάζονται όλους για την διαρροή. Οσοι ήταν παρόντες στο συμβούλιο έχουν πάρει στα χέρια τους τα πρακτικά και κατά συνέπεια θα μπορούσε ο καθένας απ' αυτούς να τα διαρρεύσει ή να διαρρεύσουν από το γραφείο του. Διαβάζοντας τα πρακτικά δεν προκύπτει ότι κάποιος από τους μετόχους είχε ιδιαίτερο λόγο να το κάνει. Οτι από την διαρροή αυτή θα έβγαινε ωφελημένος. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις το κίνητρο ψάχνει να βρει κανείς. Και εμφανές κίνητρο δεν υπάρχει εκτός αν θεωρήσουμε τέτοιο την προσδοκία να δημιουργηθεί ένα μπάχαλο. Στην προκειμένη περίπτωση το μπάχαλο δεν ευνοεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νικόλα Πατέρα ο οποίος θα επιθυμούσε κυρίως να επικεντρωθούν όλοι στις χαρές και τα πανηγύρια.
Ωστόσο η διαρροή αυτή έγινε αιτία να ακουστεί για πρώτη φορά μετά από καιρό ο λόγος του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Κι ήταν λόγος ψύχραιμος, συνετός χωρίς να ρίχνει λάδι στην φωτιά.
Ασφαλώς δεν ταιριάζει σε σοβαρές ανώνυμες εταιρείες να γίνονται τα πρακτικά τους φύλλο και φτερό. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε αδικεί την αγωνιστική επιτυχία του Παναθηναϊκού και του δημιουργεί προβλήματα συνοχής. Από όποια σκοπιά όμως εξεταστούν τα πράγματα η διαφορές ανάμεσα στους μετόχους με δεδομένη την απόφαση τους η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με διαφαινόμενη την πρόθεση τους να ανανεώσουν την συνεργασία με τον Νίκο Νιόμπλια είναι δευτερεύουσας. Περιορίζονται κυρίως στο στυλ της διοίκησης και σε θέματα διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων της ΠΑΕ. Στον τομέα αυτό ίσως να μπορούν να γίνουν παρατηρήσεις στο πρόεδρο κύριο Πατέρα ανάλογες με αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας και συμπεριλαμβάνονται στα πρακτικά που έχουν διαρρεύσει. Επομένως υπάρχουν όλα τα περιθώρια για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να ηρεμήσει η κατάσταση. Η πρώτη δημόσια δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με αφορμή τη διαρροή δείχνει τον δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε αν ο μεγαλομέτοχος δεν θελήσει την αντικατάσταση του κυρίου Πατέρα και περιοριστεί σε κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αφορούν το στυλ της διοίκησης τότε η όλη τρικυμία θα είναι ανάλογη αυτής που μπορεί να προκληθεί μέσα σε ένα ποτήρι με νερό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top