GuidePedia

0
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση να προσφύγουν στο μηχανισμό στηρίξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν τολμά να φέρει προς έγκριση το θέμα στη βουλή και δήλωσε ότι “η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ αποτελεί τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο για τον τόπο”.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “ο λαός πρέπει να ερωτηθεί για το αν επικυρώνει αυτή τη βίαιη μεταπολίτευση, για το αν αποδέχεται τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας του σε υπερεθνικούς οργανισμούς”.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή της κυβέρνησης φέρνει τη χώρα στο χείλο του γκρεμού και στην άβυσσο του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για “ένα εκ προμελέτης έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας”.
Με αφορμή το μέρος που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου να κάνει τη σχετική δήλωση, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι “παρά τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα σε απάνεμα λιμάνια, η αλήθεια δεν κρύβεται. Και η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ρίχνεται αβοήθητη στη φουρτούνα της ανασφάλειας, της ανεργίας και της φτώχειας”.
Και πρόσθεσε: “Όσο μακριά όμως και να πάει ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποφύγει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αντίθετη μ΄ αυτές τις επιλογές. Και με το λαό απέναντι κανείς δεν μπορεί να πάει μακριά”.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top