GuidePedia

0
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στηρίξει αποφασιστικά την Ελλάδα, όχι μόνον για την ίδια την Ελλάδα, αλλά και για να διασφαλισθεί η οικονομική σταθερότητα σ΄ ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ», τονίζει η Ελληνίδα επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, σε σημερινή της ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Δαμανάκη χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, σημειώνοντας ότι «οφείλεται στην αμεριμνησία πολλών ετών, που επέτρεψε να καταναλώσουμε εισοδήματα επόμενων δεκαετιών, στερώντας τα από τις επόμενες γενιές».

«Σήμερα, είναι η αρχή μιας μακρόχρονης δοκιμασίας για την Ελλάδα. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ριζικά τη χώρα μας. Όλοι οι πολιτικοί οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Στην Κομισιόν κάνουμε μία συνεχή ειλικρινή προσπάθεια να ανταποκριθούμε», επισημαίνει.

«Η πορεία της Ενωμένης Ευρώπης δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, εάν δεν παραμερίσουν οι εθνικοί εγωϊσμοί στο όνομα του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «για την επιτυχία της προσπάθειας της Ελλάδας να διασφαλίσει ένα μέλλον σταθερότητας και ευημερίας σε πραγματική και υγιή βάση, είναι απαραίτητο να συνεισφέρουν όλοι οι πολίτες ανάλογα με τις δυνατότητές τους».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top