GuidePedia

0
Το δρόμο για τον εισαγγελέα Εφετών πήρε το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την υπόθεση δωροδοκίας 13 γιατρών από βρετανική φαρμακευτική εταιρία που προμήθευε ορθοπεδικό υλικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης διαβεβαίωσε ότι η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ και η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπαδάκη όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλη έκαναν λόγο για όργιο διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία που διαφθείρουν τη χώρα.

Η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο διασταύρωσης στοιχείων από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχει μπει και η χρηματιστηριακή κίνηση των ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Τόσο ο κ. Καστανίδης, όσο και ο κ. Σαχινίδης παρομοίασαν τα δημόσια νοσοκομεία ως μια από τις μεγαλύτερες εστίες διαφθοράς, «που δημιουργεί συνθήκες αποπνιξίας, αλλά και την ανάγκη μεθοδικής επέμβασης για την αντιμετώπιση της, καθώς ήδη έχουν αναπτυχθεί αμυντικοί μηχανισμοί. Σκάνδαλα όπως αυτά, προκαλούν την οργή του Έλληνα», σημείωσε ο κ. Καστανίδης.

Η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπαδάκη τόνισε «η χώρα μας διασύρεται και προσβάλλεται διεθνώς για μια ακόμα φορά. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, που χειρουργούσαν ανάλογα με το ύψος της μίζας έχουν και διευθύνσεις και τηλέφωνα» και πρόσθεσε ότι «κάθε χρόνο ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος της διαφθοράς. Υπάρχει δυσπιστία διότι στην Ελλάδα δεν έχει καταδικαστεί κανένας, παρ' ότι ακούει ότι το μαχαίρι θα μπει μέχρι το κόκκαλο. Υπάρχει από το 1996 νόμος για την μηχανογράφηση που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και υποχρεώνει τα νοσοκομεία να έχουν ισολογισμούς», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Την ευθύνη για τη διαφθορά στο κλάδο της δημόσιας υγείας ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε στο σύστημα προμηθειών και στη φαρμακευτική πολιτική, «για τα οποία το υπουργείο Υγείας κάνει αγώνα δρόμου για να τα καταπολεμήσει».

Ο κ. Καστανίδης συμφώνησε ότι δεν έχει τιμωρηθεί κανείς μέχρι σήμερα για πολιτικά εγκλήματα, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει ζητήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα την άμεση ολοκλήρωση των ανακρίσεων τόσο της υπόθεσης των ομολόγων, όσο και της υπόθεσης «Ασπίδα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top