GuidePedia

0
"Αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός" είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στα όσα λέγονται γύρω από αυτό, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της οικονομίας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ότι αποτελεί "ιστορικό χρέος" να παρθεί κάθε απόφαση που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες, προσθέτοντας ότι αν η Ελλάδα σήμερα μπορεί να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό στήριξης για το δανεισμό της, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει από όλους.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται ήδη σε επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ, ενώ για το μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι η συγκρότησή του αποτελεί επιτυχία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, όταν μάλιστα έγινε σε πολύ μικρό διάστημα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο έλλειμμα που ανακοίνωσε η Eurostat στο 13,6% από το 12,7%, λέγοντας ότι "ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4 μονάδες παραμένει ίδιος και δεν αλλάζει", ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ αναρωτώμενος που θα κρυφτούν "οι γνωστοί ύποπτοι", εκείνοι που έλεγαν το 2009 ότι το έλλειμμα είναι μονοψήφιο και σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνάει το 9%.

Μάλιστα, χαρακτήρισε "έγκλημα για τη χώρα", αυτό που συνέβη την περίοδο από το 2004 έως το 2009 , αναγνωρίζοντας πάντως ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τη δική τους ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας.

Τέλος, xαρακτήρισε τη σημερινή περίοδο ως "περίοδο έκτακτης ανάγκης" και αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πλήρως, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο είχαν συνηθίσει να δουλεύουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Aναφερόμενος στο σήμερα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, μετά από πολλούς μήνες, μιας μεγάλης μάχης, ότι έχουμε πετύχει πολλά αν και τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα μπροστά μεγάλες μάχες που πρέπει να δοθούν.

"Σήμερα δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για αποπροσανατολισμό της συζήτησης και να σπέρνουμε το φόβο και τον πανικό" είπε.

"Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί σήμερα", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "είναι η προσήλωση στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top