GuidePedia

0
Με την τρόικα να περνά από εξετάσεις την ελληνική οικονομία σε μαραθώνιες συνεδριάσεις, το δημόσιο να έχει παραλύσει από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, τους απεργούς ναυτεργάτες να κρατούν τα πλοία δεμένα στον Πειραιά και την απόφαση για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης,
σε συνδυασμό με τα αντιφατικά μηνύματα για τη συμμετοχή ή όχι της Γερμανίας, θεωρείται κάτι παραπάνω από φυσικό οι διεθνείς αγορές να αυξάνουν την πίεση αλλά και τα κέρδη τους στα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών 10ετών μολόγων.

Και πάλι το spread εκτοξεύθηκε σε ύψος ρεκόρ και ξεπέρασε τις 566 μονάδες βάσης, ενώ το πενταετές ομόλογο κινήθηκε στις 720 μονάδες, αυξάνοντας το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας στα 524.100 ευρώ για κάθε 10 εκατ. ελληνικού χρέους.Αυτό δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως αβεβαιότητα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τη μία, με τα απαισιόδοξα σενάρια να προβλέπουν ανεπάρκεια ή καθυστέρηση εφαρμογής του σχεδίου στήριξης και από την άλλη οι κερδοσκόποι της αγοράς να ποντάρουν στην καταστροφή και να πωλούν τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) πανάκριβα στους κατόχους ομολόγων. Παράλληλα δε, να επωφελούνται από την αβεβαιότητα με το επιτόκιο ρεκόρ που αποσπούν από την κατοχή των 10ετών ομολόγων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top