GuidePedia

0
της Στεφανίας Βουραζέρη.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βολφάνγκ Σόιμπλε, επικαλούμενος την προάσπιση της σταθερότητας του ευρώ, ζήτησε σήμερα από το γερμανικό νομοθετικό σώμα στο Βερολίνο να υλοποιήσει την παροχή δανείου στη Ελλάδα γράφουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, στην online τους έκδοση.

Στο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι ο Γερμανός Υπουργός επεσήμανε ωστόσο ότι το δάνειο θα λάβει το πράσινο φως μόνον εάν η Αθήνα φθάσει σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν. “Οι συνέπειες σε περίπτωση αποτυχίας για την επίτευξη συμφωνία είναι αδύνατο να προβλεφθούν”, είπε κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εξεδήλωσε επίσης την ετοιμότητα της Γερμανίας να παράσχει το δάνειο στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι «είναι μια σαφής ένδειξη δέσμευσής της Γερμανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος. Η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνάει την ιστορίας του 20ού αιώνα ούτε να παραβλέπει τον ρόλο της ΕΕ ”.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομίας ανακοίνωσε ότι οΝτομινίκ Στρος Κάν, επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Ζαν Κλών Τρισέ, διοικητής της ΕΚΤ, θα ενημέρωσουν την Τετάρτη τους γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την οριστική έγκρισή του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top