GuidePedia

0
Η επιστολή του Ντερβίς Έρογλου που απεστάλλει προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν γράφτηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέρει σήμερα η έγκυρη τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Νταβούτογλου είχε την επιστολή έτοιμη και την έδωσε στον Ντερβίς Ερογλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η κίνηση αυτή, υποδηλώνει την πρόθεση της Άγκυρας να ξεκαθαρίσει εξ αρχής το τοπίο στα κατεχόμενα και να καταδείξη την απόλυτη "κηδεμονία" που τελεί ο κ. Έρογλου, παρά τους "λεονταρισμούς" της προεκλογικής του εκστρατείας και την διάθεση αυτονόμησης των κινήσεων του από την Άγκυρα.
Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό
Εν τω μεταξύ, άρχισε σήμερα υπό την προεδρία του προέδρου Χριστόφια η τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το κυπριακό.
Η συνεδρίαση διεξάγεται μια βδομάδα, μετά την ανάδειξη του Ντερβίς Έρογλου στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων και μέσα σε κλίμα διαφωνιών και αντιπαραθέσεων για χειρισμούς του προέδρου Χριστόφια.

Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων αναμένεται να καταθέσουν τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους για την τακτική που θα ακολουθηθεί εφεξής.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει την πρόταση της Ισπανικής προεδρίας, η οποία, όπως είπε, προβλέπει τη συνέχιση της παρούσας διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με διευρυμένη συμμετοχή, ώστε να εμπλακεί ενεργά η Τουρκία και να παρακαμφθεί η αδιαλλαξία του Ερογλου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ απάντησε ότι δεν γνωρίζει για καμιά πρόταση της Ισπανικής προεδρίας και ανέφερε ότι το κόμμα του ενδιαφέρεται να συνεχισθεί η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων με τον Ντερβίς Ερογλου, διότι έχει επιτελεσθεί πάρα πολύ έργο μέχρι σήμερα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top