GuidePedia

0
Πολύ δύσκολη είναι η απόφαση που καλείται να πάρει η κυβέρνηση για την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών, καθώς είναι όλοι… ένας και ένας! Για την ακρίβεια, ο ένας πιο απαραίτητος από τον άλλον! «Σπάγανε» το κεφάλι τους στο Μαξίμου χθες να δουν σε ποιον θα βάλουν «λουκέτο».

Είναι δυνατόν να καταργήσουμε τον Σταθμό Ελέγχου Σπόρων στην Αθήνα ή το Πειραματικό Κυπρινοτροφείο χελοτροφείο Άρτας. Ποτέ! Κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της ένα σταθμό για να ελέγχει τους… σπόρους επιβάλλεται να τον έχει και δη στην πρωτεύουσα που οι καλλιέργειες δίνουν και παίρνουν.

Και δεν είναι μόνο αυτοί οι «χρήσιμοι» οργανισμοί που συντηρούνται τόσα χρόνια με κρατικά έξοδα. Ένα Κέντρο Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων δεν μας έφτανε, θέλαμε παραπάνω. Τόσα χρόνια είχαμε ένα στον Λαγκαδά, ένα στην Ζάκυνθο και ένα στα Γιάννενα!!! Για τέτοια αναγκαιότητα μιλάμε. Σημειωτέο ότι δεν θα καταργηθεί ούτε ένας από αυτούς, αλλά θα συγχωνευτούν.

Στην λίστα με τα «λουκέτα» συναντήσαμε ακόμα τέσσερα… «κρατικά κτήματα». Τι μπορεί να κάνει ένας οργανισμός με το όνομα αυτό άγνωστο! Και καλά να είναι ένας, αλλά εδώ μιλάμε για τέσσερις!!!

Το καλύτερο δε είναι το Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών Καλλωπιστικών Φυτών. Γιατί βλέπεις ο έλεγχος για τα «καλλωπιστικά φυτά» δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα! Θα βάλεις την ορχιδέα δίπλα στον ταπεινό φίκο; Ποτέ!

Μην μιλήσουμε για εκείνη την «έρημη» την Κοπαϊδα, που τόσα χρόνια έχει αποξηραθεί και ακόμα υπάρχει ο Οργανισμός για την αποξήρανση της!!! Θα είχε προκαλέσει ντόρο στην εποχή της, δεν εξηγείται αλλιώς. Κράτησαν τον Οργανισμό ως… αναμνηστικό.

Και ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν το 2004, οι οργανισμοί για την… κατασκευαστική του Ολυμπιακού Χωριού συνέχισε και μετά! Και θα μου πείτε ότι αξιοποιήθηκαν αλλιώς, αλλά τι κατασκεύαζαν τα επόμενα τρία χρόνια; Γιατί στην λίστα συναντάμε τέσσερις οργανισμούς με τον τίτλο «Ολυμπιακό Χωριό», που συστάθηκαν από το 2004 έως το 2007.

Προς συγχώνευση (γιατί άραγε;) βαίνει και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν έμειναν εκτός λίστας το Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης και το Κέντρο Ελληνικής Γούνας, που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Γιατί αν δεν βάλει το χέρι του βαθιά στην τσέπη ο πολίτης για την γούνα, για τι θα το βάλει;;;

Αυτά και πολλά άλλα είδαμε στην λίστα συγχωνεύσεων και καταργήσεων και μας πετάχτηκαν τα μάτια έξω! Και η απορία είναι μια φυσικά, πόσοι άλλοι άχρηστοι οργανισμοί παραμένουν ανοιχτοί ακόμα; Γιατί πολλοί από αυτούς που συναντάμε έχουν συσταθεί από την μεταπολίτευση, για να πούμε από την εποχή της χούντας και μας πείτε υπερβολικούς!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top