GuidePedia

0
Σύμφωνα με πληροφορίες  μετά από αίτημα της ισπανικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα μέλη της Ευρωζώνης εξετάζουν τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 10 Μαΐου προκειμένου να συζητήσουν την απελευθέρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

"Συζητείται πολύ έντονα η ιδέα το eurogroup να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο για τις 10 Μαΐου στις Βρυξέλλες", ανέφερε μια από τις πηγές, όπως αναφέρει και το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για μία συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά από τη σύνοδο που έγινε στο Παρίσι το 2008 την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Στόχος της διάσκεψης θα είναι η ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας της Ελλάδας με δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης για το 2010 και περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώσουν ότι το αίτημα της Αθήνας είναι δικαιολογημένο.

Σήμερα, η S&P μετά την Πορτογαλία υποβάθμισε και την Ελλάδα σε ΒΒ+ ρίχνοντας 3 θέσεις τη χώρα μας. Πρόκειται για ένα πόλεμο των Αμερικανών κατά του ευρώ, με όπλα τους πιστοληπτικούς ελέγχους.

Το πρόβλημα έγινε εντονότερο με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, κυρίως Γερμανών ότι καλύτερα η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της (τεχνική χρεοκοπία) και αν είναι να γίνει ας γίνει και η έξοδος από την ευρωζώνη προκειμένου να λύσει τα προβλήματά της με υποτίμηση.

Τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψει μέχρι το Σαββατοκύριακο, τη συμφωνία για τη στήριξη, μόλις ολοκληρώσει το κλιμάκιο τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, και με προκαταβολές θα λυθεί το άμεσο δανειακό πρόβλημα.

Η άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού, ίσως προλάβει τα χειρότερα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top