GuidePedia

0
Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Λοβέρδος τους υπολογισμούς που γίνονται στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές για μειώσεις των συντάξεων κατά 30%, 40% ή 50% από την εφαρμογή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προετοιμάζει, όπως και τα όσα διαδίδονται για περιστολή των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαντώντας ωστόσο χθες στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνε προς τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι το συνταξιοδοτικό αποτελεί «δημοσιονομικό δυναμίτη», καθώς όπως είπε «για λόγους αναλγησίας και αδράνειας το Ασφαλιστικό από κοινωνικό ζήτημα μετατράπηκε σε δημοσιονομικό πρόβλημα».

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να συγχωρήσει τα λάθη, ακόμη και την εγκληματική αμέλειακαι τις γκάφες τιςσυγχωρεί, το εκ προμελέτης έγκλημα όμως δεν το συγχωρεί», αντέτεινε ο κ. Αλ. Τσίπρας, καταμαρτυρώντας στον υπουργό Εργασίας ότι από τον Δεκέμβριο είχε «προδιαγράψει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους απευθύνθηκε στον κ. Λοβέρδο λέγοντας ότι «αν σας έχει απομείνει ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία και πολιτική ευθιξίαγυρίστε τους πίσω αυτό το σχιζοειδές κατασκεύασμα που σας υπαγορεύουν ή παραιτηθείτε εντίμως,αλλιώς δεν θα κοσμεί το πορτρέτο σας την πινακοθήκη των αποτυχημένων αλλά αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα σε κοινωνικήχρεοκοπία και άνοιξαν την κερκόπορτα του φρενοκομείου στην ελληνική κοινωνία».
Ο υπουργός Εργασίας επανήλθε θέτοντας το ερώτημα στον κ. Τσίπρα ποια είναι η εναλλακτική πρόταση εφόσον «πετάξουμε έξω, όπως λένε στελέχη σας, τους ξένους συνομιλητές μας;», ενώ απορρίπτοντας ως «βαριές μομφές» τα περί «υπαγόρευσης» των ρυθμίσεων του Ασφαλιστικού, συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση με αυταπάρνηση πρέπει να αξιοποιήσουν το εργαλείο της ευρωπαϊκής στήριξης και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, διότι διαφορετικά η χώρα δεν θα έχει ούτε πορείαούτε τύχη».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top