GuidePedia

0
Αρνητικό κλίμα μεταφέρουν από την Περιφέρεια στελέχη του κόμματος και «γαλάζιοι» βουλευτές
«O θυμός των νεοδημοκρατών παραμένει για τις κυβερνήσεις Καραμανλή. Δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ». Με τη φράση αυτή κορυφαίος πρώην υπουργός μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην Περιφέρεια για την αξιωματική αντιπολίτευση. Οπως παραδέχονται και άλλοι συνάδελφοί του με τους οποίους συνομίλησε «Το Βήμα», «δυσκολεύεται να απαλλαγεί από το άγος της διακυβέρνησης Καραμανλή».


Οι «γαλάζιοι» βουλευτές άκουσαν πολλά παράπονα για την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, αλλά εισέπραξαν και μεγάλη δυσαρέσκεια για τη ΝΔ, αφού η κομματική βάση θεωρεί το κόμμα τους κατ΄ εξοχήν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η χώρα. «Οι πολίτες είναι πολύ θυμωμένοι με εμάς, με τη ΝΔ» παραδέχθηκε δημόσια ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας κ. Θ. Καράογλου , επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κλίμα ανάκαμψης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ένα από τα μεγάλα προβλήματα για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά παραμένει το ζήτημα «αυτοκάθαρσης» του κόμματος το οποίο εξακολουθεί να κυριαρχεί στις συζητήσεις που γίνονται στη «γαλάζια» βάση. «Ολα και για όλους είναι ανοικτά» λένε καλά πληροφορημένα στελέχη που προβλέπουν σύντομα εκκαθαρίσεις, ενώ δεν αποκλείουν ο κ. Σαμαράς να αναφερθεί στο θέμα την προσεχή Κυριακή στην ΚΕ.

Ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ παραδέχονται ότι θα απαιτηθεί ιδιαίτερα μακρός χρόνος ώστε το κόμμα να περιορίσει το κόστος από τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Πλέον είναι κοινή η διαπίστωση, μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ότι «η φωνή του κόμματος δεν ακούγεται από τους ψηφοφόρους» και πως «θα απαιτηθεί σκληρή προσπάθεια, χρόνος και υπομονή ώστε να κερδίσει και πάλι η ΝΔ τμήμα της κοινής γνώμης». Μάλιστα πολλοί οριοθετούν αυτό το χρονικό διάστημα στο τέλος του χρόνου, αν και προβληματίζονται για την κατάσταση στην οικονομία και κυρίως για το ενδεχόμενο να προκληθούν πολιτικές αναταράξεις. Επίσης σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες κεντρικό θέμα συζήτησης παραμένουν τα αυτοδιοικητικά «αντάρτικα», ενώ ο κ. Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα το θέμα των χρισμάτων. Ηδη χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος επέμεινε στην εκ νέου υποψηφιότητά του και κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους βουλευτές του νομού κκ. Στ. Καλαφάτη και Κ. Γκιουλέκα και επίδοξους διεκδικητές του χρίσματος ότι «αβαντάρουν» τους αντιπάλους του.

Εν μέσω των πρωτοβουλιών του κ. Σαμαρά, που ξεκινάει περιοδείες στην περιφέρεια με αφορμή και τα προσυνέδρια, αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα το πρόβλημα με αρκετούς τομεάρχες οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους. Πλέον η Ρηγίλλης έχει θέσει στο «μικροσκόπιο» τους τομεάρχες και όλα είναι υπό έλεγχο. Αν και υπάρχουν πολλά παράπονα για πολλούς, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προσανατολίζεται σε ανασχηματισμό καθώς μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει, στην παρούσα περίοδο, περισσότερα προβλήματα και εσωστρέφεια.
TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top