GuidePedia

0
"Να σταματήσουμε την εύκολη ενασχόληση που ήταν πανταχού παρούσα τους τελευταίους μήνες γύρω από φημολογίες και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Η προηγούμενη περίοδος, στην οποία κυριαρχούσε η κρίση, είχε αίσιο τέλος με τη συμφωνία που επετεύχθη στην ΕΕ,
ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα ορόσημο και ταυτόχρονα επιτυχία της χώρας μας, στο να δημιουργηθεί ένας θεσμός.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε αυτό που είχε πει σε προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι υπάρχουν και νέες προτάσεις που "μελλοντικά - όχι άμεσα - θα συζητηθούν, για μια πιο ουσιαστική διαχείριση παρόμοιων προβλημάτων" και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει τις απόψεις της στην ομάδα του Χέρμαν Βαν Ρομπέι για αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή είναι σαφέστατα μεγάλη επιτυχία και για την Ελλάδα και για την ΕΕ, καθώς "θα μπορούσαμε να πούμε ότι δημιουργήσαμε και εξασφαλίσαμε ένα δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα αλλά και για κάθε χώρα που θα αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα".

"Επειδή πολλά γράφονται, είμαστε πια σε ένα πεδίο που, σε κάθε περίπτωση, σε κάθε ενδεχόμενο, είναι πια ένα πεδίο διαχειρίσιμο με αυτό το δείκτη ασφαλείας", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει πλέον να αποκτήσει σταθερή αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, καθώς την άμεση αξιοπιστία την έχουμε κατακτήσει ως νέα κυβέρνηση, με νέες αντιλήψεις και αποφασισμένη να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές.

Επισήμανε δε, ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε αυτόν τον καιρό ότι και ωριμότητα έχει και τις αλλαγές ζητά, αρκεί αυτές να διαπνέονται από τις αρχές της αξιόπιστης διακυβέρνησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δίκαιης κατανομής βαρών και πλούτου, της διαφάνειας και της συλλογικής προσπάθειας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την απαραίτητη εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης με νοικοκύρεμα των οικονομικών και πάταξη της φοροδιαφυγής από τη μια, αλλά και με την είσοδο της χώρας στην τροχιά της ανάπτυξης από την άλλη, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για γρήγορη προώθηση των αλλαγών.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς και το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους, το οποίο παρουσιάστηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δίνεται ένα οριστικό τέλος στο πρόβλημα αυτό και ταυτόχρονα δημιουργείται ένα πλαίσιο για μεγάλες αναπλάσεις στις πόλεις, όπως στην Αθήνα, με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Φαλήρου και τη διπλή ανάπλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top