GuidePedia

0
Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αποστολή ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που θα αναλάβουν τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ.Οι Έλληνες ελεγκτές που θα είναι τελικώς 56, αντί 53 όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, θα διοικούν το αφγανικό αεροδρόμιο από την 1η Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.Η αποστολή αναχωρεί τη Δευτέρα για την Καμπούλ, προκειμένου να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος ενημέρωσης, προσαρμογής και προετοιμασίας για τα νέα καθήκοντά τους.


Επίσης οι ελληνικές δυνάμεις μηχανικού που βρίσκονται ήδη στην αφγανική πρωτεύουσα θα χωριστούν σε 3 εκπαιδευτικές ομάδες, των 31, 17 και 10 ατόμων, και θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν αξιωματικούς του μηχανικού του Αφγανικού στρατού.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα για τον τόπο εκπαίδευσης των Αφγανών πιλότων μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-27J από Έλληνες πιλότους. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιθυμεί η εκπαίδευση να γίνει στην χώρα μας αλλά το ΝΑΤΟ επιμένει να πραγματοποιηθεί στις αφγανικές μοίρες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε το πρόβλημα:

"Όσον αφορά στο θέμα της εκπαίδευσης πιλότων της αφγανικής αεροπορίας σε μεταφορικά αεροσκάφη τύπου C-27, που συμπτωματικά διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία -δεν διαθέτουν πολλές Αεροπορίες αυτά τα αεροσκάφη- έχουμε προσφερθεί να κάνουμε την εκπαίδευση αυτή στην Ελλάδα.

Υπάρχει η αντιπρόταση όσο καιρό τη Διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ την ασκεί η Ελλάδα, να μεταβούν εκεί και κάποιοι λίγοι εκπαιδευτές να κάνουν στο υπό ελληνική Διοίκηση αεροδρόμιο εκπαίδευση σε μεταφορικά αεροσκάφη σε C-27. Δεν έχουμε ακόμη απαντήσει, εξετάζουμε διάφορες παραμέτρους, θέλουμε να δούμε αν αυτό είναι εφικτό. Για μας, η προτίμησή μας είναι η εκπαίδευση να γίνει εδώ."

Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκριθεί και η αποστολή 19 Ελλήνων εκπαιδευτών για την εκπαίδευση του 201 Σώματος του Αφγανικού Στρατού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top